вторник, 27 октомври 2009, 10:40 ч.

Ах, морето!

На море в София през октомври

BNews.bg

На море  в София  през октомври

Когато зимата и „Топлофикация” започнаха да ни напомнят за себе си, в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” се настани морето. Или по-точно- фотографската изложба „Усещане за море”.

Изложбата „Усещане за море” се откри снощи пред Народния театър”Иван Вазов”. Тя е   селекция от над 2500 кадъра, участвали в едноименния конкурс в памет на най-морския ни поет  Христо Фотев, организиран от „Фотосинтезис”. Неслучайно  специален гост на събитието беше  друг морски поет - Недялко Йорданов, в компанията на съпругата си - актрисата Надежда Джеджева.  

"Усещане за море"  показва  фотографии, в които главният герой е морето във всичките му проявления и в цялото богатство на човешки емоции, които свързани с него.

«Не е измислица морето и щастието съществува» - възкликва Фотев в  едно свое стихотворение. Снощи публиката видя с очите си морето и усети щастието от съпрокосновението си с него.

 

 «Усещане за море»  ще остане пред  Народния театър до 9 ноември.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари