вторник, 27 октомври 2009, 18:17 ч.

Реанимация

Първа градска болница може да остане без сграда

BNews.bg

Първа градска болница може да остане без сграда

Първа градска болница е затънала в 6,7 милиона дългове, от които не може да изгази. От ръководството й се страхуват, че кредиторите може да поиската запориране на сметките й и дори да вземат сградата на "Патриарх Евтимий".

Първа градска болница в столицата може да остане без сграда заради натрупани дългове. За да се спасят, от ръководството й поискаха от общинската бюджетна комисия зданието да стане публична общинска собственост. По подобна схема общинарите спасиха през пролетта сградата на 22-ра поликлиника, която също изпадна в критично положение заради дългове.

Първа градска е затънала с 6,7 милиона лева задължения, а на месец може да погасява по 100 000 лева.  От лечебницата се оплакаха, че кредиторите засилили натиска си през последния половин месец. Ако не се вземат бързи мерки, дори парите за работна заплата ще бъдат запорирани, опасяват се от болницата.

Сградата на бул. „Патриарх Евтимий” пък била изключително апетитна с площта си от 14 000 кв. м и то в центъра на столицата.
Съветниците приеха молбата за промяната на собствеността, но не бяха толкова благосклонни към идеята да отпуснат общински пари, тъй като няма законова възможност за "инжекцията". Така лечебницата ще трябва да разчита на убедителността на шефовете си, но поне ще спаси сградата си.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Незнайка - 14:08, 19 ноем.

    Ха сега познайте кой ще получи после 14 дка в идеалния център? Чия банка ще отпусне средствата?

Напиши коментар

Коментари