вторник, 27 октомври 2009, 18:40 ч.

Ти, който си на небето

Министър се моли да не падне сняг през ноември

BNews.bg

Министър се моли да не падне сняг през ноември

Строителният министър Росен Плевнелиев се моли всеки ден да не завали сняг през ноември. Но ако завали - имаме план за действие, каза днес Плевнелиев. Министерските молитви едва ли ще могат да заместят фирмите-чистачи, чиито договори за премитане на снега по пътищата са изтекли за 2/3 от територията на страната.

Договорите изтекли, регионалното министерство не ги е подновило и така ноември ще се превърне в най-тежкия месец, ако завали сняг. Още повече, че Плевнелиев няма парите и идеите на кмета на Москва Юрий Лужков, който обеща тази година над руската столица да не падне и снежинка, тъй като ще разпръсква химикали от самолети. Според Лужков това ще струва поне 6 млн. долара, но превенцията ще излезе в пъти по-евтино от чистенето на Москва от снега. 

„Поставени сме в една голяма драма, решаваме я, а от 1 декември вече ще имаме договори”, обеща министърът. Плевнелиев обясни, че заради забавянето на обществените поръчки за зимно почистване, които са били обявени през август, а не през март, както е трябвало, сега действат 156 договора, 71 от които са изтекли и не могат да бъдат удължени.

МРРБ дължи на фирмите за почистване  132 млн. лв. по фактури за чистене на снега от миналата зима и посреща тази с дефицит, призна наскоро Плевнелиев. От 2011 г. пък се планира да се сключват не едногодишни, а петгодишни договори. Идеята подлежи на дискусия, съобщи Плевнелиев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари