вторник, 27 октомври 2009, 17:59 ч.

Хигиената - дело на всеки

10 милиона делят София от собствен чистач

BNews.bg

10 милиона делят София от собствен чистач

София трябва да извади 10 млн. лева за общински чистач, който да служи за пример. Парите трябва да дойдат от такса "смет" и тепърва ще се смята дали това няма да я повиши. Последната дума е на градския парламент.

София трябва да задели 10 млн. лева от такса смет на столичани, ако иска догодина да има общинско предприятие, което да е пример за евтино и качествено чистене. Обещание, дадено от Бойко Борисов миналата есен. С парите ще може да се купи нужната първоначално техника и  сгради, както  и да се направят ремонтите. 

Ще предложим на общинския съвет и той трябва да реши дали да се прави общинската фирма, обясни заместник-кметът по екология Мария Бояджийска.  И.д. кметът Минко Герджиков засега се въздържа от коментар с обяснението, че разчетите още не са стигнали до него.
Общинската фирма ще  се ползва с голямо доверие от кметството, тъй като ще се грижи за чистотата в най-представителната част на града - самият център. Работата му ще служи за коректив при преговорите с частните чистачи.

В зависимост от решението да има или не общински чистач, ще се правят и конкурсите за нови частни почистващи фирми догодина, тъй като договорите на сегашните осем са до август 2010-а. Очаква се градът да е разделен на шест зони, които да се дадат на различни компании.

Идеята за общински чистачи дойде след поредния случай с предишния концесионер „Новера”, който вбеси тогавашния кмет Бойко Борисов. За да си спести кахърите от частния монополист, той се закани, че ще отговори с общински чистач, който винаги да е под ръка в момент на криза. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари