сряда, 28 октомври 2009, 16:05 ч.

Интернет-паноптикум

Facebook прави и гробища

BNews.bg

Facebook прави и гробища

Facebook вече ще се отнася подобаващо към починалите си потребители. Профилите на споминалите се ще бъдат замразени, и - ако бъдат отворени, на екрана ще се появява паметна плоча. Така се оказва, че вече не може да умрете, без това да бъде регистрирано във Facebook.

Профилите на починалите потребители ще се събират в своеобразно виртуално гробище, но не всеки ще има достъп до тях, пише британският в. Guardian. Нововъведението е резултат на оплакванията на потребители, които са получили "напомняне" за бъдещи събития от личния живот на починали техни приятели.

"Разбираме колко е неприятно това за хората, изгубили свои близки, затова даваме възможност страниците да бъдат замразявани във вид на паметна плоча", обяснява Макс Кели, шеф по сигурността на Facebook.

След като смъртта на починалия бъде регистрирана в социалната мрежа само негови близки ще виждат профила му, но няма да могат да пишат на "стената на плача". Единствено членове на семейството му ще могат да оставят напомнящи съобщения за годишнини от смъртта на потребителя.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари