сряда, 28 октомври 2009, 15:53 ч.

Комфорт на пътя

„Форд” изпревари "Хонда” и „Тойота”

BNews.bg

„Форд” изпревари "Хонда” и „Тойота”

Лидерството на автомобилите на "Тойота" и "Хонда" по показателя надеждност тази година беше поставено под въпрос. Ново проучване сред собственици на 1.4 милиона коли показа, че някои модели на "Форд" по нищо не отстъпват от традиционните лидери.

Азиатските автомобилни производители все още правят най-надеждните коли. Това сочи проучване  на американската организация Consumer Report, според което Топ 10 се оглавява от японски и корейски компании.  Няколко модела на „Форд” обаче изненадващо се представят по-добре дори от традиционните  лидери „Хонда” и „Тойота”, съобщи агенция Франс прес.

Младежкият модел на „Тойота” Scion води класацията за втора поредна година. Моделите на „Форд” -  Ford Fusion и Mercury Milan, обаче са получили много високи резултати при допитване сред собствениците на 1.4 милиона автомобила. Това кара Consumer Report да заключи, че „Форд” произвеждат коли, чиято надеждност е на световно признато ниво.

Infiniti и Acura също присъстват в челната петица по надеждност. Consumer Report е препоръчал само един модел на „Крайслер”, като повечето от автомобилите на компанията са с надеждност, доста по-ниска от средната.


Шест модела на „Дженеръл моторс” също са препоръчани в изследването, но позицията на компанията по показателя надеждност не е много убедителна, тъй като само 21 от общо 48 модела са отчели средна или над средното ниво.


Лошото представяне на „Крайслер” и „Дженеръл моторс”  може да попречи на усилията на двете компании да се възстановят от финансовите проблеми, които ги принудиха да се потърсят защита от фалит по-рано тази година. Представители на автопроизводителите обявиха, че постоянно се стремят да подобрят качеството на возилата.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари