петък, 06 ноември 2009, 13:05 ч.

Jazz Тime

Вили Казасян възкръсва в „Персонификация”*

BNews.bg

Вили Казасян възкръсва в „Персонификация”*

Вили Казасян оживява в последния компактдиск на Теодосий Спасов. Година преди смъртта си маестрото дирижирал няколко парчета, включени в албума на Спасов - „Персонификация”.

На музикалния пазар вече е новият компактдиск диск на Теодосий Спасов. С шестия си пореден албум, издаден от музикална къща Гега Ню,  „първият кавал на планетата” предлага  уникално  преживяване за почитателите на етно джаза.

 В "Персонификация"  феновете  на Спасов ще чуят пиеси, записани с Биг бенда на БНР и със Симфоничния оркестър на националното радио. Силно впечатление правят две пиеси за кавал и пиано.  

 В  проекта на големия ни кавалджия  са включени авторски композиции, както и музика на Красимир Милетков,  Милен Кукошаров, Стайко Стайков, Стефан Димитров и др.   

Освен Вили Казасян, на диригентския пулт се изявява Янко Миладинов.

Теодосий Спасов е безспорният ас в гениалното съчетаване на българската народна музика с други жанрове – предимно джаз. Музиката му е аплодирана в Аржентина, Австралия, Австрия, Бразилия, Канада, Финландия, Германия, Гърция, Холандия, Индия, Израел, Япония, Непал, Русия, Испания, Швейцария, Турция, Великобритания, САЩ и много други страни по света. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари