сряда, 11 ноември 2009, 17:19 ч.

Международно

Габровска изложба в Токио ще отбележи 20-годишния преход

BNews.bg

Габровска изложба в Токио ще отбележи 20-годишния преход

По повод годината на България в Япония, както и 20-годишнината от падането на Берлинската стена, в Гьоте-институт - Токио, ще бъдат наредени карикатури от Дома на хумора и сатирата – Габрово. Мотото на експозето е „Хуморът – мирна зона”.

2009 е годината на България в Япония. Това е и причината, заради която в нашето посолство в Токио ще редят изложба. Поводите са 20-годишнината от падането на Берлинската стена и 50-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Япония. Изложбата в Гьоте институт в японската столица ще представи  гостуващи карикатури от Дома на хумора и сатирата – Габрово, който е организатор съвместно с посолството на България в Токио и Немския културен център

„Хуморът – мирна зона”, включва 31 творби на карикатуристи от 27 страни-членки на Европейски съюз. Авторите представят виждането си за войната чрез провокативните си творби. Те поставят въпроса за толерантността, зачитането на свободата на личността, както и правото на мирен живот. По привичния за карикатуристите начин те заклеймяват войната и погазването на човешките права. Във всички творби единодушно са представени позициите им за тероризма, военните окупации и ядрените заплахи за човечеството.

С експозето тържествата по случай 20-годишнината от падането на Берлинската стена се пренасят и в далечна Япония, а принос за това има българската страна.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари