петък, 13 ноември 2009, 11:36 ч.

Суеверие

Внимание: Днес се въоръжете със сол и чесън!

BNews.bg

Внимание: Днес се въоръжете със сол и чесън!

Петък 13-и е! Сложете три скилидки чесън в джоба, за всеки случай... Откъде ще изскочи злото на днешния ден, никой не може да предполага...

Денят петък 13 е зловещ! Всъщност опасен за едни, успешен за други, безразличен за трети. Суеверната ни нация, редовно изправя подобни вярвани на пиедестал, като отделя подобаващо внимание на тези разпространени версии за въпросната дата. 

А съветите от “разбирачите” за действие на петък 13 въобще не са малко. Какво да предприемем на драматичната дата е ясно – да се скрием под юргана и да чакаме денят да мине, ако пък ни се наложи да излизаме, вниманието с огледалата трябва да е засилено, че счупеното на днешния ден би значело огромно зло при факта, че в нормален ден значи 9 години нещастна любов… Носете поне три скилидки чесън в джоба си, а освен това периодично хвърляйте щипка сол пред рамо. Просто профилактично! Внимавайте със стълбите, също с това да не спънете, подхлъзнете или блъснете някъде.

Просветлените казват да не гледаме хората в очите, да не говорим с непознати. Ако живеем на 13 етаж, по-благодатно би било да не нощуваме вкъщи. Преминаването под балкони по никакъв повод не е приемливо.

Ако баркодът на стоката, която искате да купите съдържа числото 13 – купете нещо друго. Пускането на телевизора на 13 канал или отгръщането на вестника на тази странаца е недопустимо за всеки уважаващ себе си суеверен индивид.

И най–важното правило за днешния ден - ако видите черна котка, минете първи през нейния път, независимо колко ще трябва да потичате. И все пак ако животинчето се окаже по-пъргаво от вас, то се завъртете се около оста си три пъти, плюйте през рамо, ощипете се по ухото, клекнете три пъти, отскубнете един косъм от главата си, отправете поглед нагоре, докато не видите първо гълъб, след това три отворени прозореца…

Смешно, а?! E, някои хора го взимат доста на сериозно и не им е чуждо нито едно от тези действия, така че след всичко изброено най–добре звучи варианта с оставането под юргана…

Въпреки че историята за човека, който цял ден си стоял под юргана и накрая стенния часовник паднал на главата му, е доста показателна, те хората са си казали...  Ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.

Все пак в 12:59 ползвайте познатото правило да се прекръстите и да кажете "Отче наш...", не за друго ами от суеверие...

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • religiozna - 16:38, 22 ноем.

    sataninska ku4ko,kak ne te e grqh da izgovarq6 tova-6te ti se stovarqt dosta zlini i to v nai-skoro vreme, iz4adie na ada

Напиши коментар

Коментари