вторник, 17 ноември 2009, 16:14 ч.

Зооноти

Зоопарк в диск на Румен Бальозов

BNews.bg

Зоопарк в диск на Румен Бальозов

Цял зоопарк е събрал компактдискът на Румен Бальозов, издаден от Музикална компания „Гега Ню” по повод 60-годишния юбилей на композитора.

Напук на кризата и всичко, което се случва в България, Музикална къща  „Гега ню” не спира да издава българска музика.

 

Oт дни на музикалния пазар е компактдискът на композитора Румен Бальозов с участието на виолончелиста Венцеслав Николов и пианиста Радослав Николов. Дискът е реверанс на „Гега ню” към талантливия български музикант в годината, в която той отбелязва 60-тата си годишнина.

 

В тавата са включени няколко изключителни пиеси, като собено силно впечатление прави  „Бестиарий* за виолончело и пиано”. С тънкото познаване на възможностите на инструментите и с творческата си фантазия Бальозов ни повежда в света на животните - маймунки, камили, антилопи, крокодил. В юбилейния компакт диск почитателите на съвременната българска музика ще чуят още пиесите “Сватбено капричио за виолончело”,” Капричио по повод” и др.

 

Румен Бальозов е завършил Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” със специалностите виолончело и композиция. Творчеството му обхваща различни жанрове: симфонии, опери, балет, камерна музика, музика към филми, театрални постановки и телевизионни предавания. Негови творби са записвани в Българското национално радио, Българската национална телевизия, Братиславското радио и Радио Кьолн (WDR).

 

* Бестиарият (от латински,  bestia - звяр, животно) - средновековен литературен жанр, сборник с алегорични разкази за животни.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари