петък, 20 ноември 2009, 13:47 ч.

Ранно пиле

Студентски филми под тепетата през декември

BNews.bg

Студентски филми под тепетата през декември

Студентският филмов фестивал "Ранно пиле" ще тръгне и тази година в Пловдив - за пети път. Под тепетата ще се излъчат филми от България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Албания, Турция и САЩ. Организацията на форума се подкреп яот Американска фондация за България.

"Артнюзкафе" и клуб "Петното на Роршах" ще представят между 30 ноември и 3 декември в Пловдив юбилейното пето издание на студентския филмов фестивал "Ранно пиле".

Програмата включва представяне на студентски филми от България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Албания, Турция и САЩ и ще даде на публиката шанс да се срещне на живо освен с изкуството, и със самите млади творци.

Входът е свободен, а началният час е 19.00. Прожекциите в "Артнюзкафе" ще са на 1 и 3 декември, а в клуб "Петното на Роршах" - на 30 ноември и 2 декември.

Първото издание на студентския филмов фестивал "Ранно пиле" е през май 2005 г. в кино "Център".  

Част от фестивала още в самото начало са майсторските класове водени от Флориян Галенбергер (млад германски режисьор, двукратен носител на престижната награда "Оскар"), Роналд Харууд (британски драматург и писател, носител на "Оскар" за най-добра адаптация на сценарии за филма "Пианиста).

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари