вторник, 24 ноември 2009, 14:29 ч.

Бестселър

Мистика, Дан Браун и цифри...

BNews.bg

Мистика, Дан Браун и цифри...

Дългоочакваният роман на разрушителя на митове Дан Браун - “Изгубеният символ”, вече е на книжния пазар в България. Родината ни е седмата по ред страна, която приема новите скандални открития на заклеймения автор.

Два месеца след световната премиера на дългоочакваната и пророкувана за бестселър творба на Дан Браун - “Изгубеният символ”, вече е в България.

Своеобразното продължение на "Шифърът на Леонардо" преседява цели 6 години в главата на автора, преди да види бял свят. Действието в книгата от 600 страници се развива в американската столица Вашингтон. Обхваща 12 часа от живота на учения – герой на своеобразната сага - Робърт Лангдън. В САЩ книгата е с първоначален рейтинг до небето, като разбива класациите – 81 млн. копия.

За сравнение - предшественикът на “Изгубеният символ” - "Шифърът на Леонардо" се продава в над 70 млн. копия след няколкото допечатки през 2003 г. и оглавява всички възможни класации. На екранизацията на романа Том Ханкс изиграва учения във филма по романа от 2006 г., който донася приходи от 750 милиона долара.

България – седмата дестинация по пътя на “Изгубеният символ”. Факелно шоу и огнено шествие  представиха на 22 ноември в 00:00 час, дългоочакваната книга пред родната публика. България е поредната страна, която се сблъсква с тънката умереност и премереното авторово въображение, фактологията, количеството авторова измислица и реалност .

Добре познатият и заформен кръг от тайни общества, символика, изкуство и история стоят и в основата на поредната творба на Браун. Очакванията са новата книга да бъде в типичния за автора стил - исторически, мистичен и с бързи темпове, развиващ се сюжет.

Действието тук се развива във Вашингтон, а изследването отново цели да покаже една непозната страна на иначе широкоразпространената представа за кръга на масонството във Вашингтон. Принадлежността на личности като Джордж Вашингтон, Бенджамин Франклин, Франклин Рузвелт, Хари Труман и Джералд Форд към масонската ложа. Тайните на властимащите, които толкова добре са скрити от обществото, че са пред  очите на всички. Но ако истината се появи на яве, тя би застрашила това, в което милиони хора са вярвали и продължават да вярват…

Да видим дали “Изгубеният символ”  ще предизвика дискусии, подобни на тези, които разразиха противоречивите истини в “Шифърът на Леонардо”. Там дори Ватикана се надигна срещу провокативните тези в книгата на Браун.

Дали това ще е поредната провокация към феновете, които ще се активират и ще изследват масонските символи в столицата на държавата-мечта, както се случи след раздухването около предишните романи на автора във Великобритания, Франция и Италия, въпрос на време…

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Лорд Байрон - 11:04, 08 дек.

    Страхотен автор. Подобни тематики отварят очите на хорицата.

  • лорд пьрси - 16:03, 30 ноем.

    911 OCULT SYMBOLS-ИНТЕРЕСЕН САЙТ РАЗКРИВАШ СЬЩНОСТА НА АМЕРИКА ЗАОБИКАЛЯЩИЯ СВЯТ ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ

Напиши коментар

Коментари