четвъртък, 26 ноември 2009, 15:41 ч.

Полезна информация

Свидетелствата за съдимост в София - на нов адрес

BNews.bg

Свидетелствата за съдимост в София - на нов адрес

От понеделник свидетелсва за съдимост ще се издават на новия адрес на бюро "Съдимост", намиращ се на бул. "Патриарх Евтимий" №2. В петък софиянци ще получават свидетелства и подават заявления на специално гише в сградата на съда срещу Римската стена

Свидетелствата за съдимост в София вече няма да се получават в сградата на Софийския районен съд срещу Римската стена. Това съобщиха от съда и обясниха промяната с новия адрес на бюро "Съдимост".

От понеделник то се мести в нова сграда, която се намира на бул. "Патриарх Евтимий" №2 (бившият Нотариат). Там ще има 3 каси за внасяне на държавна такса, като режимът на издаване остава същия - необходими са акт за раждане и лична карта, а таксата остава 5,50 лева.

Утре ще е последният ден, в който свидетелства ще се вадят на стария адерс. Заради преместването обаче, издаването няма да става незабавно.

Готовите свидетелства за съдимост и заявленията за издаване ще се получават и приемат в специално определено гише в сградата на СРС срещу Римската стена, съобщават от съда.

Промяната е свързана със задълбочаващите се от години проблеми с условията на работа и сградния фонд на районния съд. Преместването на бюро "Съдимост" се налага, за да се освободят места за съдии, секретари и деловодители, за които не достигат помещения.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Роден на П. Евтимий 3 - 23:45, 26 ноем.

    Бул. Патриарх Евтимий №2- сградата на бившето посолство на Германия по времето когато в България комунистите бяха наричани с истинските им имена: криминални и терористи. След началото на комунистическото робство на 9 Септември 1944 сградата беше "трофей" на СССР и беше "Съветско търговско представителсво" Да знаят хората!

Напиши коментар

Коментари