четвъртък, 07 януари 2010, 21:09 ч.

От мрака – право „В десетката“

Атакуват Първанов за връзки с Маргините

BNews.bg

Атакуват Първанов за връзки с Маргините

Вярно ли е, че президентът Георги Първанов се познава с арестувания Красимир Георгиев-Маргина, с когото е бил на обща трапеза по случай 50-годишния юбилей на Евгений Узунов, пита журналистът Иво Инджев в блога си

Из тъмните дебри на интернет шета пикантен политически слух с наченки на скандал. От блога на журналиста Иво Инджев тръгна поредната интрига на тема връзките на политиците и властта с мафията. Този път под формата на журналистически въпрос на ексводещия на бтв и бивш главен редактор на БТА Иво Инджев. Той задава в блога си следния въпрос, явно разполагайки с повечко информация:

ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ СЕ ПОЗНАВА С АРЕСТУВАНИЯ КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ-МАРГИНА, С КОГОТО Е БИЛ НА ОБЩА ТРАПЕЗА ПО СЛУЧАЙ 50 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ЕВГЕНИЙ УЗУНОВ?

Статията на Инджев носи заглавието „Тайната вечеря на Първанов и Маргините в Гоцеманската градина“. Преди време Инджев беше прогонен от бтв, където водеше обзорното неделно предаване „В десетката“, имено заради подобен въпрос, съдържащ непроверена информация относно Първанов, получена по мейла. Тогава през 2006 година директно в ефир Инджев зададе неудобен въпрос за Първанов в неговото отсътвие от студиото, нарушавайки бонтона на течащата кампания за президентските избори. Наскоро бившият водещ призна, че е бил уволнен след разговор с шефката на новините на телевизията Люба Ризова заради натиск от страна на Първанов. Тогава президентът нарече Инджев „безобиден журналист“ и така му нанесе смъртна обида.

Сега Инджев отвърща на удара, като задава втори пореден въпрос към Първанов и обществото. Това не е първият случай, в който намесват шефовете на бившата групирвока СИК във връзки с именити политици. Наскоро излезе обща снимка на Големия Маргин с бившата социална министърка от БСП Емилия Масларова. Още по-преди Маргина беше засечен като специален гост на СДС по случай коктейл за събиране на пари за кампанията на синия президент Петър Стоянов.

Връзките на политиците с мутрите у нас са публична тайна, да не кажем и публичен скандал. Преди две години обаче тъкмо близкият до Първанов вътрешен министър на БСП Румен Петков удари тежко Маргините, като ги подгони за поредица подготвяни от тях убийства. Включително и за влиятелния в средите на БСП генерал Любен Гоцев.

Странни са пътищата на братята Маргини в политиката. Ту ги прикоткат, ту ги подгонят.

Как ли ще свърши накрая техният приключенски роман?

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • maikati - 01:50, 31 ян.

  goce,turska podloga!koi e cenzora se znae v bg mnogo otdavna.

 • боб гилън - 09:59, 09 ян.

  Инджев да публикува цялото си досие,за да оцени всеки кой-кой е. Първанов си открадна 60 стр от досието и няма да публикува нещо.Но той е прочетен вестник.За него проблема не е толкова миналото,колкото настоящето. Бареков с този си хлъзгав стил се е качил на бобслея и май няма спиране.

 • Тошо - 09:37, 09 ян.

  На Инджев трябва да му се вярва-той е доказан доносник

 • meteor - 09:15, 09 ян.

  а столовете кой ще ги поведе под контрол

 • TT - 20:42, 08 ян.

  За Ваше сведение Иво Инджев (агент Ивайло) публично, след като официално беше разобличен като сътрудник на ДС, изповяда следното: „- Истината е, че аз доброволно отидох при тях, инициативата беше моя. ... - Бях държал изпити тук в Софийския университет и заминах да уча в Московския държавен университет като стипендиант на Държавна сигурност.” В своята изповед агент Ивайло пропуска да обясни, че главната заслуга да стане стипендиант на ДС е на майка му – офицер от 4-то управление на ДС. It runs in the family. Той въвежда в заблуждение публиката, че бракът му с ГДР гражданката от ДС на ГДР му попречва да стане щатен служител (офицер) от ДС. Проблемът му беше, че не успя да премине строгия медицински психотест в Института по Оперативна Психология на МВР-ДС, поради което не можеше да бъде назначен за офицер. На по-късен етап е използван като агент Ивайло, което комисията по досиетата установи с надлежни доказателства - документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители; документи от ръководили го щатни служители; картони...още и доклад на НРС. Печалната истина е, че Инджев е патологичен нарцистичен случай. Последно този синдром му изигра лоша шега, когато подаде оставка в бТВ, смятайки че е незаменим и няма да бъде приета. Да, ама не! Както казва един друг известен ДС агент от БТА.

 • Виктор - 16:28, 08 ян.

  Ние не живеем в Гоцеманската градина, а в Гоцевизираща се България. Случаят с уволнението на Иво Инджев съвсем не е единичен. Познавам не един журналист, пострадал от Гоце и репресивния му апарат. По-зъл и отмъстителен човек от Седефчов няма. Той преследва, докато те смаже психически. Ако беше властник в друго време, щяха да разстрелват журналисти по площадите. Коварният президент може наистина да е обядвал с Маргините, но ако има доказателства за това, те ще бъдат унищожени. А и да не бъдат, да не мислите, че Венелина, Тошо Тошев или Батков ще ги пуснат, или Герговата Би Ти Ви и т.н. Много са лошите неща в България ,но най-хубавата е, че изтича времето на агент Гоце. Тогава десетки журналисти ще разкажат за репресиите, на които са подлагани. Сега няма къде да го направят.

 • Бюреков, - 14:17, 08 ян.

  че датам ли опря - да защитаваш Гоцето? Само дето са народът, който те познава, това изобщо не е новина, лайно с лайното. То не че е кой знае какво, ама човек да го е срам да каже, че е пловдивчанин. Сиктир, мвръсен лизач на турски гъзове!

 • отвратен - 13:54, 08 ян.

  Разузнавач, какъв комунист е Първанов бе!!!Наемна мижитурка на олигарсите,клянящ се във всички посоки според натиска и в няколко посолства дето зарлем набута ДПС във властта, осребри де що можеше само и единствено за себе си.Първанов и идеи, или пък някаква отговорност, или пък морал?! Стига глупости.Инджев не крие, че е работил за разузнававено, но това правеха всички кореспонденти зад граница и повечето маждународници и е всеизместно, докато Гоце се прави на умряла лисица.

 • емк - 12:11, 08 ян.

  Там се стреля на месо

 • никой - 11:43, 08 ян.

  Прав си, братко "сс"- какъвто собственика на сайта- такива и коментарите...

Напиши коментар

Коментари