понеделник, 11 януари 2010, 16:31 ч.

На оружие, братя!

Оперетата въстана

BNews.bg

Оперетата въстана

Всички конкурси, обявени от Министерството на културата, и резултатите от тях срещат яростна съпротива на трупите и техническите служби в театрите. Сега на дневен ред е Музикалният театър „Стефан Македонски”. Преди месец подобно беше положението в ОФД – Варна.

В следобедните часове в петък на 8 януари слуховете направиха Борис Панкин новият шеф на Музикалния театър. Без да е потвърдено официално от Министерството на културата, трупата беше готова да провали концерта, насрочен за 18 часа, в знак на протест.

Във "Фейсбук" е открита подписка срещу назначението на Панкин. Решението и резултатите от конкурса, който е продължил до късно в петък, ще бъдат официално обявени днес - 11 януари, съобщиха от културното ведомство.

Скандали тресат оперетата от ноември миналата година. Тогава беше обявен конкурс, в който нито един от явилите се не спечели нужния брой точки за заемане на длъжността. Обиден, Светозар Донев  като примадона си хвърли оставката, която министър Вежди Рашидов обаче подписа. До провеждане на новия конкурс длъжността временно се изпълнява от Марио Николов, солист в театъра.

За BNEWS Борис Панкин сподели, че се въздържа от коментари, докато не излезе официалното решение на Министерството на културата. „Странно е, че трупата протестира срещу нещо, което го няма - моето назначение”, каза режисьорът. Той е учуден, че трупата не знае нищо за неговата концепция, a  вече e "на нож". Панкин е убеден, че ако оглави оперетата, нещата ще се променят за добро - и за работещите в театъра, и за зрителите. 

Борис Панкин е редовен участник в конкурси, обявени от Министерството на културата. Мерил е сили няколко пъти за шеф на Музикалния, опитвал е и в Младежкия и Театър "София". Популярен е с постановките на "Коса", "Ах, този джаз" и "Оркестър без име", направен по популярния филм. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • nqma da stane - 00:00, 12 ян.

    Vejdi, mahai go toq gad

  • театрал - 23:49, 11 ян.

    НИКОГА!!!!!!!!!

  • оркестрант - 18:44, 11 ян.

    Да си прави проектите на друго място.Ще стачкуваме и пак няма да го допуснем в театъра.

Напиши коментар

Коментари