понеделник, 25 януари 2010, 15:47 ч.

Германия обеща подкрепа за Шенген

Меркел иска да се преборим с корупцията и престъпността

BNews.bg

Меркел иска да се преборим с корупцията и престъпността

Немският канцлер Ангела Меркел поиска от българския премиер Бойко Борисов да се пребори с корупцията и организираната престъпност. Борисов я увери, че правителството ще работи така, че да не се срамуват тези, които са го подкрепили.

Ангела Меркел обеща България да получи справедлива оценка при кандидатстването си за Шенген и еврозоната. “Действащите критерии за това трябва да бъдат изпълнени, но обещаваме на България справедливо третиране. Искаме България и българското правителство да има справедлив шанс за Шенген и да оценим това по достойнство”, подчерта канцлерът.

По отношение на еврозоната Меркел също обеща справедливо третиране. "Оценката в момента се дава от страна на ЕК и Европейската централна банка - за еврозоната. Те ще вземат решение какви прогнози дават, как се изпълняват критериите. Тук националните правителства не се намесват. Но аз съм за това - когато говорим за България, говорим за България и за нищо друго", заяви каза Ангела Меркел на въпрос за подкрепата на Германия за членството ни в еврозоната и в Шенген

Борисов е представил на Меркел и промените в НК и НПК и мерките за борбата му с корупцията.

Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане

Главният секретар на министерския съвет Росен Желязков и доктор Петер Амон, който е държавен секретар в германското външно министерство, подписаха междуправителствена Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане и отклонението от облагане с данъци на доходите и имуществото.

В новия документ се отменя действащата досега Спогодба от 1987 година и се отразяват всички промени в данъчната политика на България от 1988 година до сега. Спогодбата е съобразена с всички директиви на Европейския съюз в данъчната сфера. С подписания документ се въвежда нова данъчна ставка от 5 процента облагане при източника на доход. Междуправителствената Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и Германия ще влезе в сила след ратификацията й от българското Народно събрание и Бундестага, и последваща размяна на ратификационни писма.

Бойко Борисов: Министър Младенов е рискувал живота си

„Министърът на отбраната Николай Младенов е бил само на няколкостотин метра от нападението в Афганистан. Отишъл е заедно с линейките в полевата болница. Днес състоянието на пострадалите е стабилизирано.

Ще бъдат докарани със специален самолет в немска болница за лечение. Надяваме се немските лекари да направят всичко възможно, особено за едното момче, което е по-тежко ранено. Министърът е на място и ни информира през час”, заяви премиерът относно нападението над българската база в Афганистан.

Още за визитата в Берлин тук

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Професора - 21:47, 25 ян.

    Когато във Федералната република, канцлерът казва нещо, то това 100% ще се случи. Ако по-често нашите политици посещават тази страна ще получават съвети и подкрепа, защото немците са били винаги наши приятели и защитници

  • на мунчо брат му - 17:09, 25 ян.

    Мунчо, явно още жалиш по Станишката а?

  • мунчо - 16:21, 25 ян.

    Г-н Борисов отново беше пуснат по тънката лайсна. Някой може ли да каже за какво отиде. Ако е само за едно споразумение, подписано от главния секретар на МС/забележете не от министъра на финансиите/ просто не си струваше данданията. Явно на г-н Борисов му харесва да пътува на държавна сметка. Това което върши е синдрома на роба.

Напиши коментар

Коментари