понеделник, 25 януари 2010, 18:24 ч.

От Германия с любов

Меркел: „Отношенията ни са тесни, приятелски и изпълнени с живот“

BNews.bg

Меркел: „Отношенията ни са тесни, приятелски и изпълнени с живот“

След срещата си с българския премиер Бойко Борисов германският канцлер Ангела Меркел определи германско-българските отношения като „тесни, приятелски и изпълнени с живот“. Според нея те могат да бъдат засилени, особено в икономическата област.

„Аз съм за това, когато говорим за България, да говорим за България. Германското правителство може да предостави справедлив шанс за България, а именно - когато се оценяват критериите, да не се говори за цял регион, а за всяка една страна поотделно и за нейните усилия. Оценката в момента се дава от страна на Европейската комисия за Шенген и Европейската централна банка - за Еврозоната. Те ще вземат решение какви прогнози дават, как се изпълняват критериите. Тук националните правителства не се намесват. Но аз съм за това - когато говорим за България, да говорим за България и за нищо друго", отговори Меркел на въпрос за евентуалната подкрепа на Берлин за членството на страната ни е еврозоната.

„Оценката, подкрепата, желанието за по-доброто сътрудничество между България и Германия е налице", каза Борисов. Той съобщи, че в следващите седмици ще бъдат проведени срещи с големите енергийни компании на Германия.

В заключение канцлерът Меркел благодари на новото българско правителство, че води проевропейски курс, а Борисов от своя страна върна благодарностите, като спомена и подкрепата на Християндемократическия съюз и политическите фондации "Конрад Аденауер" и "Ханс Зайдел" за ГЕРБ.

Още за посещението на Борисов в Германия - тук и тук.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари