неделя, 31 януари 2010, 17:56 ч.

Опасно за живота

Хокеят е опасен за вашето здраве!

BNews.bg

Хокеят е опасен за вашето здраве!

Шведски съдия по хокей на лед почина след удар с шайба по време на среща от юношеското първенство, играна в северната част на страната.

Сакатлъкът е станал, когато шайбата е ударила рефера в горната част на врата му, докато един от играчите се опитал да я изнесе в противниковата половина със силен изстрел.

Полицията все още не е обявила името на съдията, но според местните медии това е 62-годишният Роланд Хедберг. Той е получил незабавна медицинска помощ още на леда, но починал, преди да бъде закаран до болницата. Все още не е ясно дали реферът е починал от удара с шайбата или при падането и сблъсъка на главата му с леда.

„Добре съм, така мисля", е казал Хедберг непосредствено след удара в главата му. Това са били и последните му думи, преди малко по-късно 62 годишният съдия да изпадне в кома и да почине на път за болницата.

По данните на Шведската федерация по хокей това е първият подобен случай в страната. Смъртта му предизвика не само тъга, но и дебати за сигурността на този спорт. „Не може да е истина", е казал пред медиите Йорген Лингрен, секретар на шведската хокейна асоциация.

„Съдията е бил с каска, но шайбата го е уцелила в областта на врата, където тя не осигурява достатъчна защита", обясни полицейският инспектор във Вастернормандс Бойре Ойман, цитиран от местните медии. След разпити на очевидци полицията е приела, че ударът не е бил особено силен. Според Ойман не самият удар е предизвикал фаталния край, а падането на рефера на леда. Крайното решение за причината ще бъде взето след аутопсията, която е назначена за началото на следващата седмица.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • !? - 19:36, 31 ян.

    хокей - хокеят корифей - корифеят злодей - злодеят чай - чаят патриций - патрицият ...... може би малко елемнтарна граматика... не е излишна

Напиши коментар

Коментари