вторник, 09 февруари 2010, 13:39 ч.

Съдебно дело

Лекарят на Джако пледира невинен по обвинения в убийство

BNews.bg

Лекарят на Джако пледира невинен по обвинения в убийство

Сред викове „Убиец" на събралите се фенове на Краля на попа, личният лекар на Майкъл Джексън се яви вчера в съда в Лос Анджелис по обвинения за непредумишлено убийство. Джако почина миналото лято - точно преди планираното си голямо турне.

Д-р Конрад Мъри, на който Джако е плащал по 150 000 долара месечно, за да го лекува  преди голямото му завръщане на сцената, пледира невинен по обвиненията, повдигнати към него.

Съдията по делото Кийт Шуартц определи 75 000 долара парична гаранция за освобождаването на лекаря, като му нареди да предаде паспорта си. Мъри ще може да практикувa професията си, но без да предписва силни анестетици.  Съдията поясни, че става въпрос за много силни медикаменти, които могат да приспят пациента и допълни, че Мъри може да наблюдава как други лекари го правят, но на него самия му е забранено.

Следователят по случая на Джако обясни, че на певеца му е даван силен анестетик като лекарсто против безсънието. Личният  доктор на Джексън се оправдаваше до последно, че не е направил нищо лошо. Той не е отричал, че е дал мощното лекарство  на Джако малко преди смъртта му, но според него това станало по молба на Краля на попа, който го използвал като сънотворно. Според медицинското заключение Майкъл Джексън е починал от свръхдоза медикаменти и интоксикация с пропофол.

Семейството на поп идола реагира много остро срещу  недостатъчно силните, според тях, обвинения срещу доктора. Майката на певеца  Катрин Джаксън нарече Mъри "чудовище", а адвокатът на бащата на Джако заяви, че това е тотално разочарование, защото докторът заслужава много повече наказание заради безразсъдното си поведение. Една от сестрите на Джако - Латойа, убедено заяви, че Майкъл е бил убит и д-р Мъри е част от по-голям план, в който са замесени и други лица. Тя обеща, че ще се борят докрай  за справедливо възмездие за смъртта на брат си.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари