сряда, 10 февруари 2010, 15:09 ч.

Картички за Бойко

Деца и бебета атакуваха премиера заради ГМО

BNews.bg

Деца и бебета атакуваха премиера заради ГМО

Децата на майките от форума „Bg-mamma.com“ изпратиха над 2000 картички на премиера с посланието да запази България чиста от ГМО. Майките и малките деца чакаха за среща в студа пред МС над два часа. Много от тях си тръгнаха, преди най-упоритите от тях да стигнат до стаята на началника на кабинета.

След като майки и граждани от форума „Bg-mamma.com"

от десетина дни безуспешно се опитваха да си уредят среща с премиера Бойко Борисов,

в сряда те решиха да опитат без уговорка да му дадат нарисувани от деца картички с мотото „Чиста природа". Те донесоха пред Министерски съвет над 2000 картички от цялата страна, надписани собственоръчно с различни пожелания от децата.

Охраната не ги допусна веднага в сградата и се наложи те да чакат на студа над цели 2 часа. Мнозина си тръгнаха, а само най-упоритите успяха да се доберат до стаята на началника на кабинета на Борисов. Там, в очакване на премиера,

бебчетата започнаха да лазят по земята около бюрата в кабинета.

Малко преди три часа майките и децата са били приети от премиера. Пред тях той е обещал в закона да не се променя нищо, освен исканото в писмото от ЕК. И е поискал майките да му го донесат! В него основно се искат две неща - на първо място да се поправят технически грешки и неправилни формулировки заради лош превод. Второто главно искане е да се осигурят две много важни възможности: задължителна консултация с Европейския парламент по отношение на решенията и възможност на Съвета на министрите да приема или отхвърля предложения за одобрения с квалифицирано мнозинство.

untitled1_400  Част от посланията са:

„Г-н Премиер, Вие можете да спасите вековно селектираните, безценни, български култури, за да не изчезнат безвъзвратно!”

„Г-н Премиер, Вие можете да спасите нашите поля, нашата българска роза, нашите билки, нашите деца!”

„Г-н Премиер, защитете децата ни и бъдещите поколения! Искаме си най-вкусния домат на света, най-вкусната шопска салата.”

„Г-н Премиер, не позволявайте България да се превърне в опитно поле!”

„Г-н Премиер, искаме си 30-те километра буферна зона! Най-хубавите километри на света!”

 

untitled2_400 Майките и децата решиха да сътворят на място пред входа на Министерски съвет най-голямата картичка в България на място, докато чакат Борисов. Те отправиха пожеланието си към премиера да почувства с цялото си същество силата на посланието. В картичките е нарисуван и написан мъдрият изход от проблема ГМО!

Кампанията е организирана от майките като тяхна последна надежда да предпазят България от необратима грешка. „Ние искаме да запазим нашата екологично чиста земя и нашето традиционно земеделие, вкуса и гена на българските сортове. Искаме пред България да останат отворени всички пътища към европейските пазари. Искаме здравето на нашите деца да е в сигурни ръце!", се казва в обръщението им към премиера.

Посланието завършва с изразената вяра, че премиерът ще отстои своята цел „Зелена България" и ще изпълни обещанието си - да промени закона за ГМО само в частта, засягаща работата с ГМО в контролирани условия така, както ЕС иска от страната.

untitled6_400

untitled7_400

untitled5_400

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • dvsoynhj - 20:38, 24 септ.

  dSDGE5 jpqhvzqnewdq

 • jdhthjomlij - 19:45, 22 септ.

  S8MQZ8 tmgcdxbfqskj

 • Jazlynn - 15:24, 20 септ.

  That's the best awsner of all time! JMHO

 • надежда - 20:05, 09 март

  много са хубави страхотни браво на тях

 • Ами да... - 18:15, 13 февр.

  Не се ли сещате ,4е вси4ко е един цирк.Циркаджиистките номера не ви ли правят впе4атление отдавна.Взимат си решенията и 'квото си наумят 'тва правят,а какво е мнението на Мирното население,на България хи4 не ги интересува.Това положение отдавна е установено.Можем да използваме ГМО Аферата им,за да променим отношението им към нас изцяло.Политиците трябва да се нау4ат да имат "Някак" впредвид мнението на народа."Глас народен-Глас Божии"....."Май ще се съглася с ПЧЕЛИЧКА. Изглежда решението отдавна е взето. Ни премиер, ни президент показват, че са загрижени. Колко трябва да са задължени на тези корпорации с мрачна слава, та с такава ярост политици и псевдоучени защитават "ползите" от ГМО? Къде изчезна борецът за българщината-Волен? Защо не развее байрака? Като че ли сме заплетени в една голяма лепкава паяжина и колкото повече се мъчим да я разкъсаме, толкова по-здраво ни оплита.И отвън няма спасение. Американците-ясно! А бившите ни приятели ни гледат сеира и се подсмихват."

 • пчеличка - 21:15, 12 февр.

  И как ще обясните на децата, нарисували тези прекрасни картички, че министрите, в едно с министърпредседателя, ПРОДАДОХА тяхната любима Родина?! Дано наистина тези картички са билетът на правителството за ада!

 • съгласен - 19:42, 12 февр.

  Май ще се съглася с ПЧЕЛИЧКА. Изглежда решението отдавна е взето. Ни премиер, ни президент показват, че са загрижени. Колко трябва да са задължени на тези корпорации с мрачна слава, та с такава ярост политици и псевдоучени защитават "ползите" от ГМО? Къде изчезна борецът за българщината-Волен? Защо не развее байрака? Като че ли сме заплетени в една голяма лепкава паяжина и колкото повече се мъчим да я разкъсаме, толкова по-здраво ни оплита.И отвън няма спасение. Американците-ясно! А бившите ни приятели ни гледат сеира и се подсмихват.

 • joro - 17:48, 12 февр.

  neka vsi4ki da glasuvat protiv GMO

 • пчеличка - 13:47, 12 февр.

  Не се надявайте на подкрепа от ББ., очевидно и той е бръкнал в кацата, щом продължава да се прави на ударен, среща се с американския посланик (онзи, дето пропагандира ГМО!) и не взема никакви мерки да си озапти продажните министри. Празни обещания!

 • буфер - 10:46, 12 февр.

  Как така- хем 5-годишен мораториум за ГМО, хем вече определят какво да е разстоянието-буфер- между растенията с манипулирани гени и традиционните? Разбира се, според определени "учени", то трябва да е съвсем малко / не 30 км, а 20 м!/ Отговорът е ясен. На големите корпорации, като Монсанто, им трябват големи площи. Вижте непременно видеозаписите от материала "Не ние сме манипулаторите, г-жо Манева!"от рубриката ОЩЕ ПО ТЕМАТА. Всички трябва да чуят и да разберат най-сетне, че ни обработват. Те си знаят защо. Прочетете и истинското писмо от ЕК. Не гледайте отстрани и не оставайте безразлични. Ако не върху вас и децата ви, проблемът ще се стовари върху внуците ви. Четете,българи, и разсъждавайте със собствените си глави!

Напиши коментар

Коментари