петък, 12 февруари 2010, 11:12 ч.

Полски политик осъден за секс със съпартийкa

BNews.bg

Полски политик осъден за секс със съпартийкa

Бившият полски вицепремиер Анджей Лепер ще влезе в затвора за повече от две години. Той е признат за виновен, че е искал сексуални услуги от жени, за да ги назначи на работа в неговата партия.

Скандалът избухна през декември 2006 г., когато някоя си Анета Кравчик, член на "Самоотбрана", разказа пред полския вестник "Газета Виборча", че през 2001-а Лепер и неговият съпартиец Лижвински поискали от нея сексуални услуги, за да я назначат на работа в регионален клон на партията.

По онова време тя била безработна и трябвало да издържа двете си деца. Поради тези и/или други неназовани причина, пани приела "неприличното предложение" и дори продължила да предоставя сексуални услуги на партийните лидери до 2006-а, за да не си "ритне" трудовата книжка. След нейните разкрития в публичното пространство се появиха още подобни твърдения от други жени. Явно окуражени от смелостта на Кравчик, те също отправиха подобни обвинения към своите партийни лидери.

В отговор Анджей Лепер побърза да заяви, че Кравчик изобщо не е работила за партията, че целият процес срещу него е измислен и ще обжалва съдебното решение. Кравчик обаче стигна и по-далеч и дори заяви, че Станислав Лижвински е баща на най-малкото й дете. Впоследствие обаче твърдението й бе оборено чрез ДНК експертиза.

Лепер беше вицепремиер и министър на земеделието през 2006 и 2007 г. През 2007 г. той беше отстранен от правителството заради подозрения в корупция. А сега бившият полски вицепремиер ще отиде в затвора за 2 години и 3 месеца. Съпартиецът му Станислав Лижвински пък ще лежи пет години за изнасилване и сексуална злоупотреба - също над жени от националистката аграрна партия, известна с шумните си протести.

През 2004 г. партията "Самоотбрана" се прочу с ярко изразения си евроскептицизъм - твърдо се противопостави на влизането на Полша в ЕС, организира и шумни протести срещу продажбата на полска земя на чужденци. Ако трябва да й намерим български аналог, то тя би била смесица от национализма на "Атака" и консерватизма на "РЗС". А изводът от цялата пикантна история  е повече от ясен - не правете секс със съпартийки. Ако държите да съчетаето полезното с приятното - по-добре да е с член на някоя друга партия. Хем няма да влезете в затвора, хем ще сте прекарали идеологическия враг.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари