петък, 12 февруари 2010, 19:21 ч.

Без хонорар

Алексей Петров пак ще преподава в УНСС, ако не го осъдят

BNews.bg

Алексей Петров пак ще преподава в УНСС, ако не го осъдят

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Борислав Борисов бе категоричен, че някой се възползва от ареста на Алексей Петров, за да предприеме атаката си срещу него в качеството му на съветник на президента, и срещу самия ВУЗ. Професорът не вярва Трактора да е престъпник, макар че не бе чувал за това прозвище до задържането му.

Ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов бе категоричен, че няма да повярва в престъпното битие на личността Алексей Петров, докато не чуе осъдителна присъда. Едва, ако Темида се произнесе утвърдително за престъпленията на хонорувания преподавател по "Фирмена сигурност и икономическо разузнаване", ректорът на вуза е склонен да си промени мнението за Петров.

Не пречело, ако не го осъдят, Трактора да се върне във висшето учебно заведение и да продължи да преподава, обясни проф. Борисов.

Той разказа, че никога срещу преподавателя Алексей не е имало оплакване от страна на негов колега или от студент. Петров е бил на граждански договор, който се подновявал всяка година по решение на катедрения съвет.

Арестуваният член на "октоподите" е преподавал в различни аудитории на университета и не е имал собствен кабинет, тъй като е бил на хонорар. Хонорарите си Трактора отказвал да вземе и ги дарявал обратно в полза на УНСС, което е жест, оценяван от неговото ръководство, съобщи в интервюто за BNEWS проф. Борислав Борисов.

Той уточни още, че лицето Николай Велков, което е също сред задържаните "октоподи", никога не е преподавало в УНСС - нито на трудов, нито на граждански договор, нито като гост-лектор. Това е показала проверката, поръчана от ректора сутринта в петък.

Той имал информация, че въпросният Велков е чел лекции в друго висше училище.

Цялото интервю можете да видите тук

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • bagera - 22:42, 14 февр.

  Егати нагласеното интервю. Толкова много монтажи не бях виждал, през 10 сек. режат кадри или добавят.

 • Разсеян професор - 15:49, 14 февр.

  Тоз тип в началото на интервюто заяви, че за пръв път чува, че лицето Алексей Петров е било на щат в УНСС и че изобщо не го познава. По средата каза, че е изнасял лекции по национална сигурност срещу хонорар. А, лекциите му са били восокопрофесионални и интересни. Накрая обясни, че е бил назначен за преподавател, след решение на преподавателския съвет с трудов договор, дл. характеристика и т. н. по КТ. КОЕ Е ВЯРНО?????? ПРОФЕСОР, КВО ДА ГО ПРАВИШ?! РАЗСЕЯН УЧЕН - ЗАБРАВЯ.

 • Colonel - 15:38, 14 февр.

  Очаквайте съдебната сапунка "ОКТОПОД-БГ", без Корадо Катани. Ще видим интересни кадри с болни адвокати, уплашени свидетели, нищонеказващи прокурори. Подсъдимите ще пресипват, ще им се допикава, ще вдигат кръвно, ще ги боли зъб, ще ги мъчи подагра...(Мога да предложа магарешка кашлица, диабет, всякякъв вид хепатит, скарлатина, варицела, вариола, ебола...). Вече върви такъв сериал - "Братя Маргини". Снима се сериала "Наглите". Гледахме "Братя Галеви", помните ли, на финала се оказа, че не са братя? После пуснаха "Юри Галев", който пък излезе, че им е брат. В "Октопод-БГ" очаквам ХЕПИЕНД - ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА. СПИРАМ ДА ГЛЕДАМ СЕРИАЛИ.

 • Невероятно но Факт! герб е продукт на плана Ран-ъ - 08:51, 14 февр.

  Съдейки по абсолютно безмозъчните действия на герб в последния месец можем да кажем само едно БОРИСОВ СЕ ПРЕВРЪЩА В НОВИЯ САТРАП НА НАРОДА СИ ! В началото на “Студената война” – 1947 г. - Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ - заявява: “Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

 • бузест - 00:00, 14 февр.

  Професор Борислав Борисов как сте пуснали такива дебели бузи като с тази мизерна заплата не може да си платите тока камоли да си купите такъв костюм.

 • ама и закон за идиотите - 21:58, 13 февр.

  аз предлагам първо закон за идиотите да прокараме че гледам след управлението на герб се нароиха много ! :)

 • 34 - 19:22, 13 февр.

  разкарайте го този червен задник

 • Стамболов - 18:01, 13 февр.

  На тази държава спешно и трябва едни нов закон за "Изтребление на разбойничеството",който да бъде два пъти по строг от този на Стамболов и Стамболийски и въобще на тази държава и трябва такъв закон от време навреме.Какъв е този Стоян Андреев- командир на РЛС ,чийто разчет е от 5 души.Ами този Алексей Петров с това сержантско училище.Ами от тия хубостници и двамата не става нищо.Малиий до какъв срам достигнахме .В държава на военни като Радко Димитриев , ген Савов ,ген Рачо Петров ,ген Киселов и ген Колев да достигнем до низостта "генерал" "проф" Андреев и старшина Петров да казват как са се реди корамбата със сигурността .И този некадърник и мизерник Борисов да е ректор.Вече наистина виждам ,че моята сигурност е застрашена .

 • Адмирация - 16:40, 13 февр.

  Излизца, че проф. Борисов е достоен учен и администратор. При това се държи мъжки.

 • чоната - 16:06, 13 февр.

  Смях и позор за БЪЛГАРИЯ!След като и в унсс вече има такива "преподаватели"като Алексей Петров,отличници в Стопанската академия,като Краси Черничкия.Ректорите нехаят за делата си,защото някой ги държи на поста им.От там нататък искаме студентите да са безупречни,интелигентна нация.

Напиши коментар

Коментари