понеделник, 08 март 2010, 13:05 ч.

Войната онлайн

Десет на един за Дянков във "Фейсбук"

BNews.bg

Десет на един за Дянков във "Фейсбук"

Във "Фейсбук" скандалът „Първанов - Дянков” има категоричен победител. И това е финансовият министър Дянков, който води с десет на един, що се отнася до броя на членовете в двете паралелни групи. „ Да подкрепим Дянков” наброява 5 281 души, а "Да подкрепим президента Георги Първанов” - едва 456 души.

"Социалният" президент Георги Първанов не можа да превземе социалната мрежа "Фейсбук". След като скандалът „Първанов - Дянков” се пренесе в социалната мрежа почти веднага след избухването си, днес резултатът е категорично в полза на финансовия министър. Спонтанно сформираната още в петък група под надслов „ Да подкрепим Дянков” днес има 5281 члена.

intxt2_400Поведението на Първанов роди и още една група в социалната мрежа - "Първанов, прекали! Подай си оставката незабавно!" Към момента тя се радва на 886 привърженици.

Така се стигна до вчерашната флаш моб акция, когато 150 поддръжници на вицепремиера и финансов министър Дянков се събраха пред президентството на мълчаливо бдение под надслов „Свещи за Гоце“.

Едва ли някой ще оспори твърдението, че Дянков има непремерен език и върши резки и спорни финансови реформи. Джентълменският му опит да изясни недоразумението между него и президента обаче бе използван по безпардонен начин от Гоце. В този жест президентът видя само възможност грубо да атакува правителството. И направи това по един неадекватен, некоректен и дори грубиянски начин.

В петък Първанов демонстрира липса на морал. Той се появи на джентълменски поискана лична среща не сам, а със секунданти и я проведе като предварително подготвена битка. По-късно стана ясно, че Гоце си е подготвил личната атака срещу Дянков и е чел част от изказването си на предварително написан лист. Първанов натовари финансовия министър с вина, за която Дянков не може да е отговорен, просто защото е на власт от скоро. Вместо да го изслуша и да чуе обяснение и евентуално извинение, Гоце хвана Дянков за ухото и започна да го налага. И после пусна клипчето да се върти в интернет. Като клипчето със секс кадрите на някоя Адреналинка. Неслучайно в предаването на Иван и Андрей министърът спомена, че е очаквал какво го очаква във финансов аспект, но не и в политически. Явно твърде бързо е бил отрезвен.

Проблемът обаче е и в това, че се публикуват избирателни стенограми. Пълната обективност и прозрачност изисква да се публикуват всички стенограми на срещите в президентството.

intext_400_03Първанов очевидно забравя, че точно той е човекът, сътрудничил си с режима на Саддам Хюсеин. Той е наградил с орден "Стара планина" ченгета, отстрелвал е за забавление животно от защитен вид и, не на последно място по важност, тъкмо той е акуширал при раждането на корумпираната "тройна коалиция".

Контрагрупата „Да подкрепим президента Георги Първанов“ се радва на много по-скромно присъствие онлайн. Създателите на групата призовават: „ Колеги съфорумци със тъмно син отенък, приканваме ви да намалите нивото на омразата лъхащо от вас! Знаем, че президентската институция остана единствената, до която не сте се добрали и този факт определено не ви дава спокойствие! Знаем, че личността на Георги Първанов ще ви стряска и плаши години напред”. Засега обаче групата е събрала едва 456 участника.

Пак във „Фейсбук има създадена група "Анти-Дянков". Тя се определя като „Група, обединяваща всички недоволни от антибългарската политика, водена от правителството на ГЕРБ и в частност от политиката на министър Симеон Дянков". Членовете на Анти-Дянков организацията обаче са доста по-малко от неговите онлайн защитници - едва 820 души.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Който трябва. - 00:30, 19 март

  Поредната прибързана статия. Двете групи имат съвсем различни каузи. Моля чете внимателно идеята на Анти-Дянков. Тя изразява недоволството си от финансовата политика и няма нищо общо със скандала.

 • Морякът - 22:23, 11 март

  След призатизацията/разграбването на Български морски флот - Варна през 2008 година от подставените пернишките бизнесмени Домусчиеви - Гоце може да е станал вече милиардер. Знаем ли! Сигурно американците, германците, т.н. европеици знаят повече за Гоце. Може все някога в бъдеще, те да ни кажат по въпроса.

 • gargamel - 11:42, 11 март

  познавам ги и десетимата са от сектата на Гаргамел

 • ХАХА - 02:16, 11 март

  Я ДА ВИДИМ СЕГА http://www.facebook.com/group.php?gid=174606869759&ref=ts

 • vivi - 18:29, 10 март

  Negramotnite turci izbraha Purvanov. Te dori ne mojeha da govoriat bulgarski ezik. Toi e kato tiah .

 • ГЕОРГИЕВ - 17:16, 10 март

  НЯМА БИВШЕ ЧЕНГЕ.ЧЕНГЕТО Е БЕЗРОДНИК.

 • Plamen - 11:17, 10 март

  Явно Първанов е разбрал, ще си остане само милионер и не му издържаха нервите.

 • Монов - 13:58, 09 март

  БРАВО ЗА ДЯНКОВ - ОБРАЗОВАН, ВЪЗПИТАН, ОТГОВОРЕН, ПРЯМ, С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР, С ЖЕЛАНИЕ И ВЪЗМОЖНОСТИ ДА ПОМОГНЕ НА БЪЛГАРИЯ. СРЕЩУ ЕДИН НЕВЪЗПИТАН, ЗЛОБЕН И ОТМЪСТИТЕЛЕН ЧОВЕК...

 • dis - 13:27, 09 март

  parvanov e mrysnik

 • Юстас към Албена - 11:25, 09 март

  Албенче- Гъзолизке, колкото и да се натягаш пост няма да получиш. А що се касае до Дянков, народа отдавна ги е отхвърлил тези фурнаджииски лопати- говори глупости после се отмята и връх на неговата наглост, да се извинява.Поне малко мъжко в него да покаже и да застане зад думите си. Браво на Президента Първанов, който го разобличи.

Напиши коментар

Коментари