понеделник, 08 март 2010, 11:43 ч.

Осмомартенски подарък

Връчиха първо на журналисти, после на Цачева аудиото Първанов-Дянков

BNews.bg

Връчиха първо на журналисти, после на Цачева аудиото Първанов-Дянков

Зрелищна демонстрация с раздаване на аудиозаписи "Дянков-Първанов" спретнаха президентските хора на репортерите, които днес отидоха в президентството, за да отразят срещата между Георги Първанов и Мария Капон. Копие от аудиото бе пратено и на Цачева. Тя пък не остана доволна, че липсва отговор на въпроса дали е било поискано съгласието на Дянков за оповестяване на разговора.

Президентът Георги Първанов изпрати на парламентарната шефка Цецка Цачева стенограмата и аудио записа от срещата си с вицепремиера Симеон Дянков, състояла се на 5 март.

В отсъствието на президента, но пред репортерите, главният му секретар Красимир Стоянов запечата в плик документите заедно с придружително писмо и се подписа върху него.

Преди това пък журналистите успяха да видят, че на всеки лист от стенограмата са положени задължителните подписи и печати.

Една от репортерките изтегли от двайсетината подготвени аудиозаписа произволно едно копие, което да се изпрати на парламентарната шефка.

На председателя на НС Цецка Цачева пратката бе отнесена от парламентарния секретар на държавния глава Бойко Радоев. Попитан дали ще й занесе цветя за 8-ми март, той се засмя, че ще й честити Международния ден на жената с целувка.

Преди парламентарната шефка да се сдобие със заветните доказателства (или не) за нарушаване на конституцията от страна на президента, запечатания диск получиха журналистите.

Процедурата по връчване на размножените аудио копия на разговора между Първанов и Дянков се състоя срещу саморъчно попълнени три имена, медия и подпис на репортера под приемо-предавателен протокол.

Междувременно служители на президентството, наблюдавали вчерашното бдение с църковни свещи пред сградата на "Дондуков" 2, признаха, че гледката е била доста зловеща и мърмореха, че фонтанът е целият окапан с восък, а през лятото туристите няма да има къде да посядат на прохлада.

Писмото на президента с официално завереното копие на разговора между Първанов и Дянков вече е пристигнало при парламентарната шефка Цецка Цачева, съобщиха от парламента няколко часа по-късно.

От пресцентъра на Цачева обаче уточняват, че в докумените, изпратени от президентската институция, не се съдържа отговор на въпроса, отправен от председателя на НС, дали президентът е имал предварителното съгласие на министър Дянков да разпространи съдържанието на диалога между двамата.

Записът и стенограмата се намират в библиотеката на парламента, където с тях може да се запознае всеки депутат, съобщават още от парламентарния пресцентър.

Чуйте как Първанов реди конско на Дянков!

Коментар по темата четете тук!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • nerazbral - 01:17, 11 март

  Ne razbrah na vaprosnata stenograma dali sa obsajdani vaprosi ot intimno estestvo mejdu OLIGOFREN dIANKOV i GOCE.Moje bi dIANKOV e predlojil da napravi felacio na preizidenta i zatova e pritesnen ot opovestiavane na stenogramata.Maloumniko dIANKOV , sledvaschia pat si pravete sreschtata v niakoia krachma, za da imasch osnovatelni pretencii che te zapisvat.

 • гражданин - 21:57, 10 март

  Не мога да проумея нашите управляващи и по-специално Г.Първанов нямат ли друга работа,освен да занимават народа с махленски сплетни и то в период, в който последната грижа на народа е дали е опетнено или не името на президента.Според мен толкова колкото той самият си е го е опетнил,едва ли е възможно друг да му го опетни.Един импийчмънт е да приключваме с този позьор.

 • Восор - 19:10, 09 март

  Извинение на думи, изисква и действие. Времето показва дали думите са истина. Институциите, ако не действат в синхрон, като добре смазана машина и без ясна посока, тогава всичко е безцелно. Само обяснения, извинения, доказателства не ползват, освен засегнатата чест. Но чужда уста да те хвали, не собствената. Великите хора, признават грешките си, и вървят напред, защото имат цел, и преследват не собственото щастие, а чуждото. Нека всеки гледа не само за себе си, а и за чуждото. За да ни е добре на всички! Защото какъвто народа, такива и управляващите. Управляващите, ако са такива, каквито не ни се иска, това е защото, ние сме такива, каквито не искаме да бъдем." Не искаме да лъжем, да бъдем мошеници, да бъдем постоянни хулители и присмиващи се." Промяната започва от самите нас, ако ни се иска и добро управление. Безверието не ползва, а осакатява личността на човека. Великите хора са вярващи в Бога.

 • Възмутен - 16:52, 09 март

  Първанов е мръсно копеле. Показва истинското си лице.

 • lklkj - 00:09, 09 март

  tozi diankov zaekva kato....i samo povtaria edno i sashty

 • хаха млада булка си е дянков - 20:35, 08 март

  Добре де А кой накара Дянков да дърпа парите от президенството и да прави шибани номера ??? Айде сега да видим ! Дянков сам си го вкара с тези смешни маневри ! И после що му се карали ... Ами Дянков ако иска да прави нещо да го направи като хората а не като млада срамежлива булка, хем и се иска хем не и стиска :) и накрая го надупиха здраво :)

 • ЗАКОН ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ - 20:25, 08 март

  ---------- Господата се обръщат един към друг с - г-н Президент и г-н Министър и се намират в обществена сграда Президенство, следователно разговора е ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ -------- ЗАКОН ЗА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ Чл. 2. (1) Обществена информация по смисъла на този закон е всяка информация, свързана с обществения живот в Република България и даваща възможност на гражданите да си съставят собствено мнение относно дейността на задължените по закона субекти. (2) Информацията по ал. 1 е обществена независимо от вида на нейния материален носител. (3) (Нова - ДВ, бр. 49 от 2007 г.) Информация от обществения сектор е всяка информация, обективирана върху хартиен, електронен или друг носител, включително съхранена като звукозапис или видеозапис, и събрана или създадена от организация от обществения сектор. Чл. 14. (1) Органите информират за своята дейност чрез публикуване или съобщаване в друга форма. (2) Органите са длъжни да съобщават информация, събрана или станала им известна при осъществяване на тяхната дейност, когато тази информация: 1. може да предотврати заплаха за живота, здравето и безопасността на гражданите или на тяхното имущество; 2. опровергава разпространена недостоверна информация, засягаща значими обществени интереси; 3. представлява или би представлявала обществен интерес; 4. следва да бъде изготвена или предоставена по силата на закон ---------------

 • естет - 18:34, 08 март

  само така,на простотиите на герберите,такова шоу!няма нищо лошо.нали едно време б.б.беше отишъл пеша до дондуков.търкулнало се гърнето и си намерило похлупак.кво да прайш!

 • млад милиардер - 17:56, 08 март

  Е, ли наш Гоце "млад милиардер" или не. Зависи от гледната точка. Според Дянков, това е недоразумение. Според Първанов е обида,инсинуация и внушение. Според всички 80 годишни Зимбабвийци си е "млад милардер" отвсекъде.

 • цветелина - 17:48, 08 март

  BRAVO NA DQNKOV! TOLKOVA MU OTIVA DA DA E V SCHOU! GOVORI TOLKOVA UMNI NE6TA! AZ NAPRAVO SAM VLUBENA V NEGO!!! GPLQM SLADUR! SAMO PO VE4ERNI DA XODI

Напиши коментар

Коментари