петък, 19 март 2010, 12:18 ч.

Законна проституция?

Френски депутати искат легализиране на публичните домове

BNews.bg

Френски депутати искат легализиране на публичните домове

Депутати от партията на Никола Саркози призоваха публичните домове във Франция да бъдат легализирани. Според тях по този начин ще се спре експлоатацията на проститутките, които сега са в ръцете на безскрупулни сутеньори.

Преди 60 г. във Франция е имало 1400 законни публични домове. Те обаче са били закрити след края на Втората световна война и изгонването на немците, когато влиза в сила закон, забраняващ проституцията.

Според френските депутати публичните домове ще поставят под контрол бизнеса с проститутките и същевременно жриците на любовта ще бъдат много по-добре защитени.

Те се аргументират като дават за пример, че публичните домове са законни в Германия, Холандия и Швейцария. Те са толерирани и в Испания, припомня британското издание.

Инициативата на депутатите вече е влязла официално в парламента. Там вече е създадена работна група, като тя ще започне да заседава в края на март.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • stunt - 11:44, 07 апр.

    Dobra ideq - http://www.e-castig.com/index.php?r=B1xAH

Напиши коментар

Коментари