вторник, 23 март 2010, 11:08 ч.

Въздържатели

Ирландците пият по-малко заради кризата

BNews.bg

Ирландците пият по-малко заради кризата

Кризата удари лошо известните със своята тъмна бира ирландски пъбове. Алкохолното потребление в страната през 2009 г. се е свило с 9.6 % и сега е с 21% под пиковото си ниво от 2001 г.

Кризата кара ирландците да пият по-малко. Това стана ясно от доклад на ирландската браншова организация на разпространителите на напитки, цитиран от агенция Ройтерс.

Според председателя на организацията на доставчиците на напитки всеки ден в Ирландия се затваря по един пъб. Това се отразява сериозно на икономиката, защото за последната година и половина са загубени 15 хил. работни места.

"Това е най-лошата година за индустрията, откакто сме живи", категорични са от организацията.

Миналогодишният спад в потреблението на алкохол на глава от населението с 9.6 %  следва регистрирания през 2008 г. спад от 7.7 на сто, докато в количествено отношение намалението е от порядъка на 8.9 процента спрямо 5.9% през предходната година.

По мнение на специалисти обаче намалената консумация на алкохол от ирландците едва ли ще се отрази положително на социалните и здравни проблеми в страната.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари