сряда, 24 март 2010, 15:09 ч.

Люто оръжие

Индийците правят гранати от чили

BNews.bg

Индийците правят гранати от чили

Индийците измислиха ново оръжие за борба с тероризма. Това са гранати, направени от най-лютите чушки в света, които имат ефект, подобен на сълзотворния газ.

Най-лютивото чили в света, т.нар „бхут джолокия” или „убийствено чили”, ще бъде използвано за изработката на гранати за обезвреждане на терористи. През 2007 г. този вид чушки бяха вписани в книгата на Гинес като най-лютите в света.

„Това определено е много ефективно нетоскично оръжие заради острия аромат, който може да задуши терористите и да ги накара да излязат от сркивалищата си”, заяви представител на института за военни изследвания в Делхи, цитиран от „Телеграф”.

„Бхут джолокия” се използва още лекуване на стомашни проблеми и като средство за борба с летните жеги.

Гранатата с чили беше обявена като годна за употреба след тестове в индийските военни лаборатории, заяви военен говорител в щата Асам. В момента се правят тестове за изработка на спрейове, които жените могат да използват при самозащита.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари