събота, 27 март 2010, 13:12 ч.

Виртуална страст

ВВС: Уволниха българин заради FarmVille

BNews.bg

ВВС: Уволниха българин заради FarmVille

Страстта към FarmVille може да е пагубна и да коства вашата работа. Това пише британската медия ВВС, като дава за пример уволнението на общински съветник от Пловдив.

В края на напрегнатия работен ден остава още много работа да се свърши. Да се погрижим за посевите, да нахраним кравите и да се уверим, че нивата е изорана. За някои хора интернет играта FarmVille се е превърнала в неразделна част от ежедневието.

Наскоро общински съветник от Пловдив дори беше уволнен заради това, че доил виртуалната си крава по време на заседание, предава ВВС.

Има много други, които биха се съгласили с властите в Пловдив, а играта има своя солиден принос за разсейването на служителите, допълва ВВС.

За много хора FarmVille се е превърнало в греховно удоволствие. Играта, която беше стартирана през юни миналата година, вече има 80 млн. потребители.

„FarmVille се превръща в лично изживяване, в нещо, за което те е грижа", казва експертът по компютърни игри Джони Минкли. По думите му пристрастяването към нея е лесно заради елемента на „грижа" за нещо. Да не говорим за състезателния й характер - всеки се стреми да има по-хубава ферма и да спечели най-много пари.

В известна степен играта много наподобява популярното през 90-те години тамагочи - виртуално животинче в пластмасово тяло, което имаше нужда от специални грижи, за да оцелее.

Специалистите смятат, че в пристрастеността към FarmVille няма нищо лошо, стига да не пречи на личните взаимоотношения. В Америка дори смятат, че играта може да развие навици, свързани с истинското фермерство, а това да накара хората да заобичат работата на полето.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Rumy - 15:46, 29 март

    Затова в моята фирма са решили проблема с ферми, фейсбуци и чатове....ограничен интернет!

  • STENLY - 14:43, 27 март

    Научете депутатите та вместо да си бъркат в носовете по време на сесия да се научат да доят крави.Няма да им е трудно след като те ни доят постоянно.

Напиши коментар

Коментари