понеделник, 29 март 2010, 15:24 ч.

Дигитална ера

Пуснаха швейцарско ножче с флашка

BNews.bg

Пуснаха швейцарско ножче с флашка

Традиционното шевйцарско ножче вече няма да има само нож, пиличка и химикалка....а също и флашка. Производителите му Victorinox пуснаха на пазара версия, която има вградена карта с памет и непробиваема антихакерска защита.

Поколения наред швейцарското ножче беше задължителен инструмент за тези, които искат да са подготвени за малките проблеми в живота. Сега неговите създатели го направиха да е пригодно за дигиталната ера, в която живеем.

Най-новата версия на джобното ножче, която беше пусната на пазара миналия четвъртък, съдържа карта с памет, която може да съхранява компютърни файлове и документи. Съзнавайки, че клиентите са по-взискателни от преди, производителят е разработил технология, която предпазва от хакери.

Компанията производител Victorinox е предвидила и механизъм за разпознаване на пръстови отпечатъци. Тя отправи предизвикателство към хакерите като предложи шестцифрена сума на всеки, който успее да разбие защитната система на персоналните файлове на притежателя на ножчето.

За сигурността на информацията гарантира и опцията при неразрешен опит за достъп до съдържанието, то да се самоунищожава.

Най-евтината версия на новото джобно ножче с памет 8GB струва 100 лири, а най-скъпата е 32GB и струва 315 лири.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари