вторник, 30 март 2010, 11:34 ч.

Ритъмът на Изгряващото слънце

Японските барабанисти „Ямато” се точат на киселото ни мляко

BNews.bg

Японските барабанисти „Ямато” се точат на киселото ни мляко

Невероятните японски барабанисти „Ямато” ще изнесат допълнителен концер на 10 април в зала 1 на НДК. След огромния успех на тяхното представление преди две години японският феномен се завръща с новото си шоу "Matsuri-Fiesta!".

Поради огромния интерес към новото шоу "Matsuri-Fiesta!" на невероятните японски барабанисти "Ямато" те ще изнесат второ допълнително предствление на 10 април от 20:00 ч. в зала 1 на НДК.  Билетите за представлението на 11 април са почти изчерпани.

untitled1_400_01За гостуването си в България те споделят, че нямат търпение да опитат родното ни кисело мляко, което, както твърдят, ги поддържа във форма в Япония.

След повече от 2000 представления в над 50 страни на 5 континента,  милиони хора са присъствали на техните  шоу изпълнения. Артистичният ръководител и основател на "Ямато" Маса Огава представя групата най-добре: "Обикаляме света с нашите традиционни японски инструменти, наречени "уадайко" или "тайко" барабани. Нашите прeдставления са смело съчетание на традиционни японски мотиви и модерен спектакъл със сложни технически шоу умения и много хумор, разбира се.

Най-важното в изпълненията ни е да акцентираме на връзката между ударите - това е като човешкия живот, историята или просто събитията в един обикновен ден, които произлизат от връзката между безбройните хора, живeeщи на нашата планета. Енергията и мислите ни са насочени към всеки удар, който правим, и така постигаме единство с мислите и ударите на сърцата на публиката.

Днес нашата група се състои от 17 души - мъже и жени на средна възраст 25 години, но не това, че са млади и силни, им помага да са добри барабанисти. Да бъдеш добър тайко барабанист е нужна сериозна физическа подготвка и затова ние тренираме ежедневно и доста усилено. Сърцето на Ямато е големият барабан, който тежи 500 кг с диаметър 1,7 м  и е направен от 400 годишно дърво. Освен него използваме и още 40 други барабана с различна големина, за да успеем да постигнем  и наподобим различните видове сърцебиене и то да рефлектира върху публиката. От 17 години вече ние правим своя музика и разкриваме по различен начин магичния свят на тайко на хората по целия свят."

Билети за извънредното представление на 10 април са вече в продажба в мрежата на Тикет Плюс (www.ticketplus.bg), на касата на НДК и в Дюкян Меломан.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • WWW.LESNI-PARI.COM - 11:13, 16 апр.

    Предлагам да ги спечелите от PTC.Как ли?Вижте www.lesni-pari.com при неяснотии питайте.ако не вярвате ще ви дам да видете моите преводи които са почти всеки ден и то без да влагам нито лев Вижте WWW.LESNI-PARI.COM и спечелете пари от интернет чрез PTC.PTC това са реклами за които Ви плащат на клик.Не влагате никакъв капитал и с времето започвате да получавате прилични суми (не милиони)Всичко съм описал подробно в сайта си www.lesni-pari.com а при проблем и подробности винаги може да ме потърсите на skype : galaben.genevski и e-mail: kikosev@yahoo.com Посетете сайта за подробности: WWW.LESNI-PARI.COM

  • джап - 09:29, 13 апр.

    Да стана български граждани - http://www.e-castig.com/index.php?r=B1xAH

Напиши коментар

Коментари