вторник, 30 март 2010, 13:14 ч.

Икар

Мария Сапунджиева влезе в кожата на Ал Пачино

BNews.bg

Мария Сапунджиева влезе в кожата на Ал Пачино

Мария Сапунджиева е репетирала в мислите си с Ал Пачино. Актрисата направила това, за да се превъплати в ролята на сляпото момиче Моли Суини, за която беше отличена с наградата „Икар”. Постановката е на Сливенския театър, но актрисата се надява скоро да я доведе в София, за да я видят повече хора.

Пиесата „Моли-Суини" е великолепна, има невероятен текст. За автора й Брайън Фриъл казват, че е ирландския Чехов. Да изговаряш този текст е удоволствие, сподели в интервю за BNews актрисата преживяванията си около създаването на своята героиня Моли Суини. Сапунджиева получи наградата „Икар" за главна женска роля за това свое превъплащение.

2d17e3adbf71„Научих текста много бързо, с изключителна лекота, а той е огромно количество. Това са монолози. В тази пиеса никой с никого не общува. Тримата герои разказват една и съща случка от три гледни точни, без да общуват помежду си", разказа тя.

Да играе сляп човек за Сапунджиeва е било изключително предизвикателство.

„И взех вечер да си говоря с Ал Пачино, понеже много харесвам неговия филм „Усещане за жена". Казвах си: „Абе Ал Пачино, ти как го направи това? Искам и аз да мога като теб!  И така вечер си приказвах дълго време с него, представях си, че той стои срещу мене."

За да влезе в света на слепите хора Мария Сапунджиева е отишла в полувисшия медицински институт, за да се срещне с незрящи студенти. „Техният свят е по-различен, те самите са различни, изключително сетивни. Мисля, че трябва да им завиждаме за някои неща"

Актрисата се е амбицирала да доведе постановката в София, за да я видят повече хора. Целта й е приходите от самото представление да отиват във фондацията на слепите.

Уморена от толкова негативизъм, тя е решила да говори позитивно за проблемите на българския театър.

„Разговорите в тази посока са все негативни, все пари няма. Аз вчера реших, че сменям мисловния си модел: „Аз обичам българския театър , аз вярвам, че българския театър ще се оправи. Вярвам, че ще се излезе много мъдро от тази ситуация. Вярвам на хората, които са в парламента и знам, че те мислят за мен. Обичат ме, аз ще бъда добре платена, ще имам работа и нещата ще бъдат прекрасни в българския театър." Оттук-насетне съм решила да говоря така, защото се надявам с тези думи дай Боже! да предизвикам хубавото."

Вижте видео интервюто!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • :))))))) - 15:30, 30 март

    Мария Сапунджиева е прекрасна! Чакаме постановката с нетърпение:))

Напиши коментар

Коментари