четвъртък, 01 април 2010, 9:59 ч.

Моделът има значение

Как да си изберем мобилен телефон?

BNews.bg

Как да си изберем мобилен телефон?

Потребителите традиционалисти на мобилни телефони все още представляват най-голям дял от пазара. Ето защо лесната употреба, размерът на клавишите и писането на съобщения остават най-важните характеристики на телефоните.

Какъв тип потребител на мобилни телефони сте? Едно проучване разделя три отделни потребителски профила: пионери, подражатели и традиционалисти.

„Мобилните пионери”, които съставляват около 15% от пазара на мобилни телефони, се възползват от смартфон технологиите и използват приложения като интернет, имейл и социални мрежи. „Подражателите”  (25% от пазара) използват някои от допълнителните приложения на телефоните и ще продължават да го правят.

Изненадващо, най-голяма е групата на „традиционалистите” (60% от пазара), които използват телефоните си, за да провеждат разговори и да пращат съобщения. Две трети от тях са на възраст над 35 години, пише „Таймс онлайн”.

Ако сте традиционалист, вероятно си мислите, че производителите на телефони са забравили, че за повечето хора основната роля на телефоните е да се провеждат разговори с тях. За традиционалистите лесната употреба, ясният екран и клавишите са от изключително значение.

И така, как да избираме телефон, когато се нуждаем от максимално опростен апарат? Размерът на клавишите е важен, както и лесното меню, което помага да пренаберем любимите си номера.

Текстовите съобщения стават все по-популярен метод за комуникация, особено сред тийнейджърите. Статистиката сочи, че само във Великобритания се изпращат около 4.1 млн. съобщения на всеки час. Всички телефони предлагат опцията за изпращане на съобщения, но много важно в случая е да изберем апарат с достатъчно разстояние между бутоните, което улеснява писането. Проверете също размера на текста и числата на екрана. Не на последно място, потърсете екран с добра резолюция. Повечето телефони днес са с 240х320 пиксела.

Независимо от вида на телефона, той трябва да е с издържлива батерия. Хората, които не ползват често своя апарат, е много по-вероятно да открият, че батерията му е паднала в момента, когато им потрябва. Редовните потребители просто имат навика да зареждат мобилните си апарати всеки ден.

Когато и да зареждаме апарата си, нека не забравяме своите вътрешни батерии. Пролет е - най-доброто време за презареждане...

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари