сряда, 14 април 2010, 14:18 ч.

Хората помогнаха

Гого лети за Москва на 8 май

BNews.bg

Гого лети за Москва на 8 май

Гого от Фамилия "Тоника" заминава на 8 май с правителствения самолет за Москва, където ще бъде подложен на животоспасяваща операция. Това стана факт, след като организаторите на благотворителния концерт в помощ на певеца съобщиха, че необходимата сума за лечението му е събрана.

Певецът от „Фамилия Тоника" Гого ще лети за Москва на 8 май с правителствения самолет.

В руската столица той ще бъде подложен на животоспасяваща операция.

Предложението за ползването на правителствения самолет е дошло лично от държавния глава Георги Първанов.

По-рано днес организаторите на благотворителен концерт в помощ на Гого - Стефан Димитров и Михаил Белчев, съобщиха, че необходимата за лечението на певеца сума е събрана.Тя е в размер на 50 000лв., но това са само първоначално нужните пари.

Част от сумата беше събрана от общинските съветници в Айтос, които на свое заседание решиха да отпуснат 2 хиляди лева от общинския бюджет за лечението на Гого. Очаква се Общинския съвет в Бургас да отпусне още 25 хиляди лева.

Стефан Димитров и Михаил Белчев, а и общинари от морския град предприемат и друг ход -  създават фонд за лечение на родни творци.

Акциите за събиране на средства започнаха, след като стана ясно, че тежко заболяване е покосило любимия изпълнител на поколения българи Георги Найденов - Гого. Той вече е преминал през поредица от консултации, прегледи и лечения, които не са успели да забавят развитието на болестта му, затова е необходима оперативна намеса в Москва. Преди седмица един от най-емблематичните гласове на българската поп музика отчаян се помоли за помощ чрез писмо към всички благодетелни хора.

В ефира на bTV Гого благодари на приятелите си и на всички, които го подкрепят в битката с тежката болест.

Той обясни, че следващата седмица специалисти в Брюксел трябва да потвърдят или отхвърлят диагнозата му. „В световен мащаб тази болест е нелечима, но ще се опитам да открия най-доброто за себе си", каза още Гого. Той благодари публично и на президента Първанов.

Стана още ясно, че на 26 април в зала 1 на НДК ще бъде създаден и фонд за лечение на творци.

„Държавата е абдикирала от тези проблеми, за толкова години се видя, че здравеопазването ни е наникъде", коментира в тази насока композиторът Стефан Димитров.

„Мъката ни обедини. Трябва да помогнем на Гого, който е дал сърцето си за музиката и хората", каза от своя страна Михаил Белчевл

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • георги манев-председател на инициативния комитет за орга - 04:29, 17 апр.

  Като приятел и инициатор на инициативата да помогнем на Гого искам да ви кажа че тази диагноза не е потвърдена в чужбина.Той ще има поредица от консултации в Белгия и Израел.Ако се протвърди ЛАС ще избере най-подходящата форма на лечение,за което никой не знае колко ще струва.За сведение български футболист/чието име няма да споменавам/боледуващ от предполагаемата болест освен пресаждане на стволови клетки , всеки ден му инжектират животоспасяващ серум на стойност 1000 евро.Много ви моля да не спекулирате със събраната сума,защото никой все още не знае каква сума ще е необходима за лечението му.Организирания концерт в София е с друга цел ,а именно за създаване на фонд зо подпомагане на културни дейци със здравословни проблеми.На 20.04.2010 -концерта ,който ще се състои в Бургас е изцяло за набиране на средсва за лечението на Гого.Пожелавам успех на организаторите на концерта в София,и дано малка частица от събраните средства на 26.04.2010/в София/ да достигнат до Гого.Иначе благодаря много на всички хора ,които подкрепиха каузата,дано диагнозата да е друга, а от самия Гого имам уверението,че ако останат средства от събраната сума за лечението му , той ще ги дари на хора с подобна нужда.БОГ ДА ПАЗИ Гого и хората,които го подкрепят!

 • рамбо - 09:25, 15 апр.

  Няма ли кой да свали поне рекламите за т.нар "благотворителен" концерт на 26 април в помощ на гого. След като са се събрали парите за какво ще се провежда този конкурс. Или това ще е поредния повод някой да си напълни джобовете с уж благотворителна кауза

 • Цветелина Райчева - 22:45, 14 апр.

  Гого с теб сме! Пожелавам ти да оздравеш. Вярвай!

 • borkovn - 22:25, 14 апр.

  Нека Гого се оправи!

 • koko - 20:24, 14 апр.

  mlykni be izrod,da ne si gospod.Nali ti ne si se nabutal.Ne6tastnik

 • Лекар - 16:38, 14 апр.

  Това ще бъдатбпари на вятъра. Латералната амиотрофична склероза (ЛАС) не се лекува. По-добре да ги дадат на някой нуждаещ се от трансплантация, или някакво друго скъпо лечение, от което ще има резултат.

Напиши коментар

Коментари