сряда, 14 април 2010, 14:54 ч.

София Филм Фест

Стартира „Десетилетие на българското кино”

BNews.bg

Стартира „Десетилетие на българското кино”

Стартира програмата „Десетилетие на българското кино” с лентата на Иван Павлов "Съдбата като плъх". Инициативата представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000-2009 г. Прожекциите са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното и ще бъдат представени от техните автори.

Представят филма на Иван Павлов „Съдбата като плъх" в рамките на програмата „Десетилетие на българското кино" днес в 18:30 в Дома на киното.

Филмът е сурова, иронична, парадоксална и нежна история за група млади хора, които живеят в малък крайморски град. Начинът им на живот е суров, шегите им са прости, а сексът - груб. Разбирането им за човешкото достойнство, за приятелството и задълженията им са примитивни. Духът на състрадание позволява да разберем героите и да им простим дребните „невинни" убийства. Малко по малко разбираме, че този абсурден, безплоден живот е и нашият... Между другото описанието много прилича на това, което гледаме в Биг Брадър.

2010 г. е обявена за Година на българското кино.

Обещанието, което Международния София Филм Фест и Националният филмов център дадоха на киноманите и професионалистите в началото на годината, беше за много срещи с повечето от най-стойностните български филми, създадени през последното десетилетие.

Програмата „Десетилетие на българското кино" е включена в извънредния „семестър" на инициативата „София Филм Фест за учащи" и

представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 - 2009.

СФФУ е програма, която се радва на изключителен интерес от младите хора. Студентите и учениците имат право на безплатен вход.

Филмите от „Десетилетието" са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното и ще бъдат представени от техните автори, според възможностите. Домът на киното и СФФ подготвят продължение на традиционната програма СФФУ, която е всеки понеделник и включва европейски, нови български и алтернативни филми. Тази програма ще се представя от квалифициран лектор/професионалист.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • муви - 09:41, 15 апр.

    Бравор нека се преброят - http://www.e-castig.com/index.php?r=B1xAH

Напиши коментар

Коментари