четвъртък, 15 април 2010, 8:53 ч.

Лингвистично чудо

Хърватка се събуди от кома с перфектен немски

BNews.bg

Хърватка се събуди от кома с перфектен немски

Момиче в Хърватия изпаднала в кома за 24 часа и се събуди с перфектен немски език. Девойката току що започнала да изучава езика и според лекарите случилото се е истинско чудо.

Лекарите в болницата в Сплит били толкова учудени, че започнали да изследват феномена. Родителите на момичето признават, че за да напредне по-бързо, дъщеря им гледала немски филми и слушала немска музика, но в никакъв случай не може да се каже, че е знаела езика.

Директорът на болницата Дуйомир Маразович коментира пред Дейли Телеграф, че никога не се знае как ще се възстанови мозъкът след подобна травма.

Психиатърът на болницата йезуитски заявява пред изданието, че в по-ранни времена това би било определено като чудо, но сега то си има логично обяснение. По думите му обаче това обяснение не било ясно на медицината още.

Според него това не е първият случай след кома човек да проговаря на непознат език. По думите му медицината познава случаи при, които хора след тежка болест и кома започват да говорят дори и библейски езици от древни времена като вавилонски и египетски.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • WWW.LESNI-PARI.COM - 11:02, 16 апр.

    Предлагам да ги спечелите от PTC.Как ли?Вижте www.lesni-pari.com при неяснотии питайте.ако не вярвате ще ви дам да видете моите преводи които са почти всеки ден и то без да влагам нито лев Вижте WWW.LESNI-PARI.COM и спечелете пари от интернет чрез PTC.PTC това са реклами за които Ви плащат на клик.Не влагате никакъв капитал и с времето започвате да получавате прилични суми (не милиони)Всичко съм описал подробно в сайта си www.lesni-pari.com а при проблем и подробности винаги може да ме потърсите на skype : galaben.genevski и e-mail: kikosev@yahoo.com Посетете сайта за подробности: WWW.LESNI-PARI.COM

  • Нов - 10:43, 15 апр.

    Облечи се, бре...! ;)

  • вон - 09:43, 15 апр.

    Настръхнах - http://www.e-castig.com/index.php?r=B1xAH

Напиши коментар

Коментари