сряда, 21 април 2010, 16:28 ч.

За "Източни пиеси"

Камен Калев получи наградата „Стоян Камбарев"

BNews.bg

Камен Калев получи наградата „Стоян Камбарев"

Камен Калев взе Наградата за изкуство „Стоян Камбарев". Той е отличен за филма „Източни пиеси". Калев получи уникална бронзова статуетка, изработена от художника Кольо Карамфилов, както и парична премия от 3000 лв., осигурена от Ордена на Тамплиерите от Йерусалим - O.S.M.T.J.

Камен Калев стана първият носител на Награда за изкуство „Стоян Камбарев". Той е отличен за филма „Източни пиеси".  

За наградата, oснована на името на култовия режисьор на 90-те Стоян Камбарев,

бяха номинирани още четирима известни и талантливи творци - режисьорът-звезда Явор Гърдев, актьорът Камен Донев, поетът и писател Тома Марков и визуалният артист Бора Петкова.

„Това е награда за полет в изкуството, награда за дух!", каза председатеят на фондацията Деси Тенекеджиева, малко преди синът на Стоян Камбарев - Йосиф да отвори плика с името на победителя.

Камен Калев получи уникална бронзова статуетка, изработена от художника Кольо Карамфилов, както и парична премия от 3000 лв.,  осигурена от Ордена на Тамплиерите от Йерусалим  - O.S.M.T.J. Те връчиха и своя специална награда - почетен кръст на любимеца на публиката Камен Донев.

Церемонията беше съпроводена от концерт на Васил Петров и актрисата Деси Тенекеджиева, която  излезе на сцената освен с титулярния си пианист Боби Вълчев и с перкусиониста Калин Вельов. Калин представи за първи път песни от соловия си албум.

Между изпълненията  бяха представени петимата номинирани с атрактивни видеовизитки, разкриващи ги по интересен и различен начин.

През цялата вечер Стоян Камбарев присъстваше на събитието чрез откъси от спектаклите си и силната си конценрирана енергия от екрана.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари