събота, 24 април 2010, 8:38 ч.

Патентите на нашето време

Изобретенията, които не промениха света

BNews.bg

Изобретенията, които не промениха света

Знаете, че има хора, които просто си нямат какво да правят. По-креативните от тях обаче понякога се захващат с изобретяването на напълно безсмислени и дори откровено тъпи (но пък страшно забавни) неща. Вижте няколко от най-безумните патенти, които избрахме за вас!

dog-earsПредпазител за кучешки уши

Изобретението цели предпазване на ушите на дългокосмести кучета от падане в храната, докато животното се храни. Може и да има някаква полза за кучето, но с тия неща на ушите със сигурност няма да може да мине през популярните в Щатите кучешки вратички.

 

 

pisoarПисоар „Засрами се!"

Писоар, който може да те засрами - е такова нещо 100% не сте чували. Става дума за сензори за налягане, разположени около отходния канал на писоара. Когато урината не уцелва дупката, сензорите пращат сигнал до т.нар. контролно табло, а то пуска по високоговорител и малко видеоприемниче визуални и звукови сигнали, които би трябвало да предизвикат смущението на облекчаващия се мъж.

 

 

 

 

 

unicorn

Да си направиш еднорог

Този патент не е съвсем смешен, а си е направо извратен. Описва хирургическа операция за превръщането на коза в еднорог - т.е. съединяват се по някакъв начин двата й рога в един по средата.

 

 

 

 

bananaУред за безопасно транспортиране на банани

Ако беше видяла този сложен апарат, фолкпевицата Сани щеше да придаде коренно различно звучене на култовия си хит „Ох, банана". Обясненията по схемата пък, струва ни се, в случая са излишни.

 

 

 

 

 

 

seatПортативна седалка

Това е нещо като столче без крака, закрепено с колан за кръста ти. Само си представете как бихте изглеждали, разхождащи се например из новия The Mall с тази седалчица, лепната на задника. Естетическа наслада за околните...

 

 

 

 

 

safe-sexКостюм за безопасен секс

Има хора, за които явно презервативът не е достатъчна контрацепция. Изобретателят на този феноменален еротичен костюм със сигурност е един от тях. Добрата новина е, че не се предлага по магазините, а ако случайно си го сглобите по приложената схема можете да го ползвате и при дълбоководни гмуркания.

 

 

 

 

kissing-shieldШлем за целуване

Като добавка към костюма за безопасен секс, шлемът за целуване също върши перфектна работа. Ако някой налети да ви целува, скъпи дами, просто трябва да си носите това нещо и моментално да го вдигнете пред лицето си, за да усети нахалникът вкуса на целофан (справка: целофан и целувка нямат общ корен).

 

 

 

 

 

toiletlock-1-tmКлючалка за тоалетна

Патент от 1968, защитаващ правата над изобретение за пълни извратеняци. Понеже само това определение можем да дадем за човек, който си слага ключалка на тоалетната чиния. Хм, хм...

 

 

 

 

 

 

 

 

recycleloo-1-tmЦиркулатор за водата в тоалетната

Като мярка за справяне с кризата икономията на вода е прекрасен метод. След като си пуснете водата в тоалетната, този уред филтрира... хм... нечистотиите и връща водата горе в казанчето. Еми, не, благодаря.

 

 

 

 

 

glasses-1-tmОчила с обратно виждане

Изключително вдъхновяващо изобретение, което ти позволява не просто да видиш кой е пред теб, но и, о чудо!, зад теб!

 

 

 

 

 

 

 

zipper-2-tmТечен цип

Цип, който според описанието си работи с течност. На схемата обаче не се вижда къде и каква е тази течност, а и май е по-добре да не разбираме.

 

 

 

 

gun-1-tmПушка с екстра - чаша за уиски

Много обичаме огнестрелните оръжия, но когато към тях е прикачена чаша за уиски, нещата отиват към катастрофа. Да се накъркаш и да постреляш (в случая обратното) - мечтата на всеки идиот.

 

 

 

 

 

 

 

hiccup-stopperСпирачка за хълцане

Често казано ни трябваше доста време, докато схванем за какво точно става въпрос в случая. Оказа се, че това е уред за спиране на хълцането, който ти бие ток, докато пиеш вода. Найс, а?

 

 

 

babypat-1-tmМашина за пляскане на бебета

Това звучи доста Кузов-style, но всъщност е нежен уред, който деликатно поплясква бебето ви по дупето, за да заспи по-лесно. Предназначена е за мързеливи родители или за такива, които заключват детето си вкъщи и излизат за по питие. Идеалното изобретение и чудесен завършек за подборката.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Boikopoklonnik - 12:58, 25 апр.

    Kuzov Style>!DDDDDD

  • Кузов - 14:09, 24 апр.

    Ех, Барече, ох,ох...

  • станчо - 14:05, 24 апр.

    Кузов-style :D :D

Напиши коментар

Коментари