вторник, 27 април 2010, 17:51 ч.

Тези лоши, лоши гени

Ако пушите много, обвинявайте гените за това!

BNews.bg

Ако пушите много, обвинявайте гените за това!

Ново проучване доказва, че гените са виновни за пристрастяването към цигарите, както и трудното отказване от тях. Все още обаче не ясно дали именно гените увеличават риска от развиване на рак.

Пушачите, на които им е трудно да откажат цигарите, може да обвиняват гените си за това, сочи ново проучване. Учените са установили три генни мутации, които увеличават броя на изпушените на ден цигари.

Няколко други гена пък диктуват каква е вашата склонност да започнете да пушите и колко лесно може да се откажете от вредния навик, пише ВВС.

Три отделни проучвания, които са публикувани в списание Nature Genetics, са направени на базата на данни, събрани от 140 000 души.

Изследванията продължават, за да се открие дали гените просто карат хората да пушат повече или значително увеличават риска от развитие на рак.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • КОЙТО ПУШИ - 19:40, 29 апр.

    ЖИВЕЕ ДЪЛГО И Е ЗДРАВ КАТО КАМИК - СПРАВКА ДЕДО МИ АНДРЕО - ПОЧИНА НА 86 Г. СЪС АБСОЛЮТНО ЗДРАВО СЪРЦЕ КРЪВНО 120/80 И ЦЯЛ ЖИВОТ Е ПУШИЛ ДИРЕКТНИ ЛИСТА ОТ ДРЪГОВЕТЕ НАРЯЗАНИ ВЪРХУ ТРИКРАКО СТОЛЕНЦЕ...НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВСИЧКИ ГЛУПОСТИ КОИТО ИЗМИСЛЯТ БОЛНИТЕ НЕПУШАЧИ...КОЙТО Е БОЛЕН - ДА НЕ ПУШИ...И МАЙКА МУ... да не пуши!!!!

Напиши коментар

Коментари