вторник, 11 май 2010, 16:17 ч.

Глиган преди архара

Милен Цветков разследва свиня около Първанов

BNews.bg

Милен Цветков разследва свиня около Първанов

Ловните подвизи на президента възкръснаха - през 2006 г. той отстрелял незаконно дива свиня в района на Попово. Дивечът му донесъл трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки.

Водещият на “Събуди се с EBF” Милен Цветков се захвана с проучването на поредните ловни подвизи на президента Георги Първанов.

Той припомни ловен скандал от 2006 г., в който държавният глава отстреля дива свиня в района на Попово. "Един от проблемите е, че ловът се е състоял извън ловния сезон", обяви пред EBF юристът Марин Божков. Той припомни, че сезонът за лов на дива свиня започва през октомври и завършва през втората седмица на януари.

Въпреки това местната преса тогава отразява подобаващо успеха на държавния глава.

Остреляният от Първанов дивеч дори му донесъл трофей, оценен по стандартите за ловните трофеи на 117.6 точки. По време на ловните си подвизи президентът е бил на гости на поповския кмет Людмил Веселинов. Според Божков проблем за държавния глава може да се окаже и фактът, че по това време срещу Веселинов са се водили няколко наказателни и граждански дела за злоупотреби.

Геройството на Първанов срещу дивата свиня обаче едва ли може да се сравнява със скандала, който предизвика ловът му в Узбекистан през 2008 г.

Тогава по време на официално посещение той беше обвинен, че отстрелял планински козел – архар, който е вписан в международната Червена книга.

Новината беше съобщена от информационна агенция Ferghana.ru в критичен материал, подписан от Сергей Наумов. Първанов отхвърли тези твърдения на няколко пъти, а след една от последните си пресконференции дори се зарече, че  ще подаде оставка, ако се докаже, че е убил архар.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Аврам - 15:00, 18 май

  Това българите сме еба си племето първо викаме урааааааааааа до насиране а после се облекчаваме само с уууууууууууууууууу за 20 години първо викахме царо да доиде он че не оправи дийде ни царо с ураааааааааааа оправи се и завикахме уууууууууууууу само си помислете колко ги сменихме за тия години сега за бат ни Бойко песнопойко викаме урааааа ама скоро ще запеем друга песен ха познайте коя

 • tarator - 17:33, 13 май

  Ами редно е гоце да се нареди в отбора до другите изявени пишман авджии от близкото минало тошо , пенчо и милко , нали е същия тъп селски цървул тръгнал да избива комплекси трепейки невинни животинки !!! А иначе свине за разследване около гоце колкото щеш.

 • Ето част от статята - 14:09, 12 май

  В Узбекистане вновь охотятся на редких животных. Сафари и внешнеполитическая активизация страны сопровождаются вояжами политиков. В аэропортах Ташкента, Ургенча, Нукуса появление арабских шейхов с охотничьим снаряжением - давно уже не редкость. А высокопоставленным первопроходцем с Запада стал президент Болгарии Георгий Пырванов. Во время государственного визита в Узбекистан он подстрелил горного козла – архара, занесенного в международную Красную книгу. И президенту дружественной страны за это ничего не было. Ведь ему официально разрешили совершить уголовно наказуемое деяние. Сергей Наумов

 • грух-грух - 13:08, 12 май

  Но не подъл евнух, доносник, музивир, долна комунистическа свиня, оплескан в далавери и тъмночервена тиня.

 • Боце отстреля Меленчо... - 12:44, 12 май

  Боце отстреля Меленчо....... На Гоце като нема за какво да му се закачат, му се катерят по ПАТКАТА кой от къде се пръкне и ква задачка му е дадена, а и да се натегне пред НЕГРАМОТНЯЦИТЕ...... А колко до отстрелването, не се знае дали Гоце е стрелял по нещо, но Боце отстреля Меленчо.......

 • Гоце убил свитете - 12:43, 12 май

  Гоце убил свитете Боце и Ванчо....голема загуба

 • 007 - 11:45, 12 май

  Специалният пратеник в Нуратинския държавен резерват успешно напусна страната на диктатора Каримов, който през ноември 2008 г. покани българския президент на бракониерски лов на архари. Наплашената българска преса, която абдикира от журналистическия си дълг да разследва престъплението на президента съвсем скоро ще има възможност да зададе на Първанов неудобните въпросите, които така или иначе ще бъдат зададени от световните медии. Посещението финансирано от данъкоплатеца постигна поне две цели: начесване на ловната краста на българския президент и легитимиране на средноазиатския диктатор Каримов с посещение от страна на "европейски" държавен глава.

 • Свиня с часовников механизъм - 10:44, 12 май

  Списък с имената на участниците в официалната българска делегация. По данни на местни хора, петима българи са придружавали Първанов при извършеното нарушение. Може пък някой да се заинтересува дали между тях няма да се намери човек, който да каже нещо повече от заявеното от Първанов на 12 март 2010 г. на пресконференцията му в София : “ Не съм убил архар”! Официалната българска делегация, придружаваща президента Г. Първанов по време на му посещението му в Узбекистан ( 5-8 ноември 2008г .) 1. Г-н Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството; 2. Г-н Петър Кънев, народен представител; 3. Г-н Никола Колев, началник на Кабинета на президента; 4. Г-н Красимир Стоянов, главен секретар на президента; 5. Г-н Горан Йонов, секретар на президента по външна политика и сигурност; 6. Г-н Ертан Кара, секретар на президента по икономически въпроси; 7. Г-жа Бойка Башлиева, прессекретар на президента; 8. Г-н Милен Керемедчиев, зам.-министър на външните работи; 9. Г-жа Галина Тошева, зам.-министър на икономиката и енергетиката; 10. Г-н Явор Милушев, зам.-министър на културата; 11. Г-н Илко Славчев, временно управляващ посолството в Ташкент; 12. Г-н Димитър Станчев, зам.-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения; 13. Г-н Боян Чуков, съветник в Политическия кабинет на министър-председателя; 14. Г-н Славчо Атанасов, кмет на гр. Пловдив; 15. Г-н Николай Иванов, съветник в Кабинета на президента; 16. Г-н Митко Николов, директор на Протокола на президента; 17. Г-жа Мая Добрева, директор на дирекция “Европа ІІІ”, МВнР; 18. Г-н Цветан Ночев, началник отдел в дирекция „Европа ІІІ”, МВнР Представители на българските делови кръгове, участващи в мероприятия по държавното посещение 1. Г-н Георги Стоев, член на Изпълнителния съвет на БТПП, ръководител на бизнес-делегацията; 2. Г-н Валери Савов, Управител на „МСО НЕТ.БГ” ООД; 3. Г-н Георги Атанасов, ЕТ „НАСКА-М”; 4. Г-н Цанко Наумов, изпълнителен директор „КЕНТА” АД; 5. Г-н Ивайло Вълев, президент „ДЕЙЗИ ТЕХНОЛОЖИ” ООД; 6. Г-н Владимир Стойчев, търговски директор на „СОФАРМА” АД; 7. Г-н Марин Батуров, управител на „МАРИН БАТУРОВ” ООД; 8. Г-н Константин Соколов, управител на „ДМ ТРАВЕЛ”ООД; 9. Г-н Алекси Алексиев, управител на БРАТЯ АЛЕКСИЕВИ” ООД; 10. Г-н Стоян Стоянов, управител на „СТАН-І”ООД.

 • Кака Сийка - 10:30, 12 май

  Знае ли някой кой подари ловната пушка /цена 50 000 лв./на Гоце ? За другите подаръци - апартаменти,трипери и т.н. е известно

 • гарганел - 09:52, 12 май

  ГОЦЕ УБИЛ СЕСТРА СИ - СВИНЯТА . Не Гоце е винове, а поредната глупост на населението на България,което си избра алчното и злобно селянче !

Напиши коментар

Коментари