сряда, 19 май 2010, 8:12 ч.

Чудо за три дни

Холивуд отново потопи The Pirate Bay

BNews.bg

Холивуд отново потопи The Pirate Bay

Няколко холивудски компании успяха да спечелят иск в съда в Хамбург, който задължи хостинг компанията, поддържаща най-големия в света торент тракер, да спре достъпа до него. Въпреки удара обаче The Pirate Bay обещаха да са онлайн още малко.

Най-големите холивудски компании Columbia Pictures, Disney Enterprises, Paramount Pictures, 20th Century Fox, Universal Studios и Warner Bros обвиняват сайта The Pirate Bay в подпомагане на нелегалното разпространение на филми, защитени с авторски права.

Те не се отказват да преследват сайта на нови и нови територии и явно са решени на всичко, за да го спрат.

След техен иск съдът в Хамбург постанови решение, което задължава провайдера да прекрати външния достъп към торент сайта.

Юридическият отдел на компанията CB3ROB Ltd. & Co. KG, която е собственик на CyberBunker, изучава документите по делото и възнамерява да оспорва съдебното решение.

Ръководството на The Pirate Bay няма намерение да чака края на съдебните разправии, а вместо това работи по възстановяването на достъпа до ресурса с евентуалното му пренасяне на платформата на друг хостинг провайдер - нещо, което може да отнеме от няколко часа до няколко дни, съобщава в. Гаридън.

The Pirate Bay  е враг номер едно на Холивуд. През април 2009 г. собствениците на тракера бяха осъдени на година затвор и глоба от 3,6 милиона долара за разпространение на съдържание без разрешение.

Въпреки това сайтът се радва на огромна популярност. Само през февруари т.г. е бил посетен от повече от 22 милиона потребители.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари