вторник, 25 май 2010, 14:12 ч.

С подвита опашка

Ветроход от „Тол шипс” счупи мачта и се върна

BNews.bg

Ветроход от „Тол шипс” счупи мачта и се върна

„Мареа” бе част от красивите кораби, чийто посещение у нас може да претендира за едно от най-мащабните и любопитни мероприятия за 2010 г.

Близо 24 часа след като ветроходите, участници в една от най-известните морски регати - „Historical Seas Tall Ships 2010" (Тол шипс), отплаваха от Варна, един от тях се завърна. Това е молдовският „Мареа". Той бе довлечен на буксир, след като счупил предната си мачта. При инцидента няма пострадали.

Корабите, сред които и „Мареа", бяха акостирали за няколко дни на пристанище Варна Изток. Те отплаваха след парад на ветрилата на 24 май. За първа година гонките се провеждат в източната част на Средиземно море и в Черно море.

Над 200 000 души са разгледали красивите ветроходи. Най-дълги опашки в отворените за посетители дни, се образуваха пред руския „Мир", полския „Дар млоджиежи", построеният през 1906 година германски „Александър фон Хумболт", индонезийския „Деваручи" и „Шабаб Оман", който е част от флота на султана на Оман.

Повече от световноизвестната регата прочетете тук!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари