понеделник, 31 май 2010, 11:14 ч.

Еко парламент

Избират „най-зелени“ депутат и парламентарна група

BNews.bg

Избират „най-зелени“ депутат и парламентарна група

„Най-зелени“ депутат и парламентарна група ще бъдат избрани през следващия месец от Българското училище за политика.

Въпреки че Зелените не успяха да прескочат четирипроцентната бариера и да влязат в парламента, в края на лятото един депутат ще стане „най-зелен". Със същата титла ще се окичи и някоя парламентарна група. Заслугата за това ще бъде на Българското училище за политика към Нов Български Университет.

Конкурсът за избора им започва утре и ще бъде до края на август. За да участва в него, всеки депутат трябва да предостави на журито информация за следния разход на електроенергия за домакинството си през два периода на годината, среден месечен разход на газ за домакинство, както и за вида автомобил, който народният представител ползва и среден месечен пробег за два периода на годината.

По повод на зелената седмица в Народното събрание днес депутатите получиха зелена книжка с идеи за различни начини, по които могат да се пестят ресурси - замяна на традиционните крушки с енергоспестяващи, топлинна изолация на жилището, ползване на екологични начини за предвижване в София...

Победителите в конкурса ще получат специални награди по време на втората „зелена седмица" през октомври. От организаторите са предвидили и конкурс „Зелената идея през фотообектива на депутата" - народните представители могат да пращат свои кадри, запечатали последиците от човешката дейност върху околната среда до средата на септември. Най-добрите снимки ще бъдат включени в специална изложба.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари