сряда, 09 юни 2010, 13:40 ч.

Млади и красиви

Доц. Кадурина: Необходими са стандарти в естетичната медицина

BNews.bg

Доц. Кадурина: Необходими са стандарти в естетичната медицина

Вече е факт закон, който регламентира стандартите в естетичната медицина и дерматологията. Доц. д-р Мирослава Кадурина, началник клиника по дерматология във Военномедицинска Академия - София, застана пред камерата на BNews, за да хвърли светлина върху наболелите проблеми в тази област.

Поради липса на законодателство има хора, които си позволяват да прилагат медицинско-естетични процедури, без да имат нужния ценз.

Има много обезобразени хора.

Първата крачка обаче е направена - създаден е закон, който да регламентира медицинските стандарти в тази област. Това заяви пред BNews доц. д-р Мирослава Кадурина, началник клиника по дерматология Военномедицинска Академия - София и президент на Лятната академия по практична дерматология и естетична медицина.

„За да има контрол, трябва да има закон - кой, как и къде може да прави такива процедури. Миналата година ние инициирахме създаването на първото издание на дружество по естетична дерматология, на което аз съм председател и ние съвместно с пластичните хирурзи иницирахме създаването на закон, който да регламентира стандартите.

Той вече е факт и е е съобразен с всички европейски норми и регламентира медицинско-естетичните манипулации като високо специализирана медицинска деймност. Това са осоновно пластични хирурзи и дерматолози, които имат специалност и сертификат за съответния вид дейност. Става подсъдно козметичките да извършват подобни процедури", каза доц. Кадурина.

Преди дни приключи втората Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина. Целта й е да бъде повишена квалификацията на дерматолозите в България. „Поканихме светилата в областта на естетичната и дерматологичната медицина. Сред тях са председателят на Европейската академия по дерматология и председателят на Европейското дружество по лазер терапия, както и двама членове на Кралската академия."

klinika2_400 

Клиниката по дерматология към Военно-медицинска Академия е съвременна и оборудвана с най- модерна медицинска апаратура на европейско и световно равнище. В нея се прилагат всички съвременни методи и средства за диагностика и лечение на кожните заболявания, както и се решават проблеми в областа на естетичната медицина. Лечебно-диагностичната дейност се осьществява в стационар и консултативни кабинети. В клиниката има 30 легла за лежащо болни и работи и по здравна каса.

"Една от целите, които си поставихме в началото е пациентът, идвайки тук, да не се чувства болен и нещастен, а сигурен в това, което се случва", казва доц. Кадурина.

Вижте интервюто с доц. Кадурина!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • пострадала - 21:42, 30 окт.

  Тая некадърница не спря с разните му там закони и други глупости.Много я е грижа за обезобразените хора ,а нейните поразии, кой да ги оправя и дава ли си сметка въобще за тях?

 • Питащ - 01:44, 10 септ.

  Е, КЪДЕ СА ТЕЗИ НОВИ СТАНДАРТИ...??? Нали имаше обещание от доцентката от юли да заработи нов закон...дрън, дрън, тази май само реклама си прави...и то за държавна болница.

 • Знаещ - 03:21, 15 юни

  Майна,ти си геронтофил!!!!

 • pena - 15:19, 10 юни

  И ТАЯ Е ГОЛЯМА НЕКАДЪРНИЦА.

 • Ivanova - 22:13, 09 юни

  Pozdravleniq na doc.Kadurina i ekiput i za pomoshta,koqto okazaha na moiqta dushterq!Vuzhitena sum ot otnoshenieto i profesionalizmut im!Dano vse poveche kliniki v BG stanat kato tazi!Dulbok POKLON!

 • From Maina city - 21:48, 09 юни

  Не знам защо, обаче тази докторица много ми ходи на хормона, само като я видя и ми се приисква да имам пет-шест палави копеленца от нея, ъххх сладка пражолинка ако знаеш къв готин котарник ти се точи, че му смръкнеш една липосмукция бадива.......иияуу...вервай ми рожбе праим ситен кец после плавно бичим на виенски тръс, ше ти дойдем аз на гости да ти се фалим с коремни плочки и дебели вени......

Напиши коментар

Коментари