събота, 19 юни 2010, 13:15 ч.

Най-сетне

Почват проверки за незаконни обекти в парк Витоша

BNews.bg

Почват проверки за незаконни обекти в парк Витоша

ДНСК и Асоциацията на парковете в България договориха съвместни проверки на територията на парк „ Витоша".

ДНСК и Асоциацията на парковете в България договориха съвместна проверка на територията на парк Витоша, н1275036473_5а първата им съвместна работна среща.

Инспекциите на ДНСК и асоциацията за незаконно строителство на територията на парк " Витоша" започват в началото на идната седмица.

Освен съвместни проверки, те ще изработват и предложения за законодателни промени, които да доведат до по-ефективен превантивен и текущ контрол, с оглед фактическото опазване на парковете в България.

На срещата и двете страни изявиха готовност за експертно сътрудничество, което да подготви предложения за промени в ЗУТ, които да позволят допускането на гражданските организации като заинтересовани страни в административни производства по одобряването на устройствените планове и издаването на строителни книжа, в случаите свързани с опазване на околната среда, съобщиха от пресцентъра на Дирекцията за национален строителен контрол.

Идеята е екорганизации да могат да обжалват разрешенията за строеж на защитени територии и да изискват издаването на документи, свързани с процедури, имащи отношение към опазването на околната среда.

Коментирани са и конкретни случаи на строителство на територията на парковете „Витоша", „Рила" и други. 
От Асоциацията на парковете в България искат държавата в лицето на ДНСК да засили позициите си по отношение на административния контрол върху действията на общините, особено когато те се явяват инвеститори по проекти, свързани със строителство в близост до защитени зони.

1276856153_5_400

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Кореняк - 18:01, 19 юни

    Осакатяват планината от всякъде!Ламтежа за пари при българите е способен да унищожи дори и собствените къщи!Неблагодарна нация!Качете се на Витоша и гледайте как със стрелба се чупят дървета,как се сече гора за нови хотели и заведения,как се замърсява околността дори и там където не се качва циганин!

Напиши коментар

Коментари