вторник, 22 юни 2010, 11:56 ч.

Фиаско

Прокуратурата окончателно изпусна Маргина от ареста

BNews.bg

Прокуратурата окончателно изпусна Маргина от ареста

И по третото дело, което се води срещу него, Красимир Маринов-Големия Маргин излезе окончателно от ареста. По обвинението, че ръководи група за наркоразпространение, съдът го пусна да лекува дисковата си херния.

Седмица след като бе оправдан за подготовка на 3 убийства, Красимир Маринов-Големия Маргин спечели още една битка от войната с прокуратурата.

Днес Софийският апелативен съд окончателно го освободи от ареста по овбвинението, че ръководи организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

По това обвинение, Големия Маргин е с мярка „постоянен арест" от началото на годината, но от три месеца е в МВР-болница заради тежка дискова херния и хемороиди.

Миналата седмица градският съд измени мярката му в „домашен арест" след като прие седморна медицинска експертиза, според която той трябва да се подложи на операция.

„Състоянието му не е животозастрашаващо, но хирургическата интервенция е здравеопазваща и неизбежна", е заключението на експертите.

Определението на градския съд бе протестирано от прокуратурата, а адвокатите също обжалваха, защото настояваха за още по-лека мярка.

Апелативният съд прие днес, че за Маринов все още е налице обосновано предположение, че е извършил престъпленията, в които е обвинен.

Тезата на прокуратурата се потвърждава от основния свидетел, който е и обвиняем по делото - Тихомир Георгиев-Боксьора. Според апелативните съдии, Георгиев е дал „логични и подробни обяснения за дейността на групата, без да е изключил и личното си участие в нея".

Думите му се потвърждават и от показанията на Георги Славов-Главата, който казал, че не знае за срещи на Боксьора и Маргина, но ги видял на едно и също място по едно и също време.

На днешното заседание прокуратурата изрази опасения, че Маринов може да ползва интернет и телефон, ако е в домашен арест и по този начин да извърши друго престъпление или да окаже въздействие върху свидетели. Според съда обаче, именно тази мярка е адекватна и за опасността на Маринов, и за здравословното му състояние. Съдиите отбелязаха, че Големия Маргин е от месеци в МВР-болница, което и без това обезсмисля мярката „постоянно задържане".

Адвокат Трендафил Трендафилов, който защитава Маргина обяви, че прокуратурата е прекратила делото срещу 9 обвиняеми и групата на Маргина е редуцирана вече до 13 участници.

Делото е трето, което се води срещу Големия Маргин. На първа инстанция той вече е оправдан за подготовката на 3 убийства, а в съда още не е влязло делото за поръчителство на убийството на Боби Цанков.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • KTM - 11:12, 24 юни

  СТИГА С ТЕЗИ МАРГИНИ, ОСТАВЕТЕ ГИ НА МИРА.ПУСНЕТЕ ГИ НА СВОБОДА , ДА СЕ СЪВЗЕМАТ МАЛКО, ДА СЕ ОГЛЕДАТ И ДА СВЪРШАТ МАЛКО ПОЛЕЗНА РАБОТА НА ПОЛЗА РОДУ- Я ЛЮБЕН ГОЦЕВ, Я НАКОЙ ДРУГ ПАРТИЕН КАДЪР ОТ ПОДЗЕМИЯТ СВЯТ.

 • teo - 14:17, 23 юни

  БОЙКО, ПРИ ТОЗИ КОРУМПИРАН, ЧЕРВЕНОТУ,РСКИ "ГЛАДЕН" , ГЛАВЕН ПРОКУРОР, ПОТОМЪК НА БКП, НЕ САМО МАРГИНИТЕ ЩЕ СЕ ОТТЪРВАТ, НО И МНОГО ДРУГИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДОСТОЙНИ ЗА ЗЛАТНАТА РЕШЕТКА! ЗА ДА ОСЪЩЕСТВИШ РЕФОРМАТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА СМЕНИ МАРИОНЕТКИТЕ НА ГОЦЕ И СерГЕЙ-ибрика И ДОГАН-сергей,сава,ангелов : ВЕЛЧЕВ И ПОПОВА!!! ВЕЛЧЕВ И ПОПОВА СА ЧАСТ ОТ ТРОЯНСКИЯ КОН В СЕГАШНОТО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ!!! МАХНИ ГИ И ЩЕ ОСЪЩЕСТВИШ РЕФОРМАТА В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА!!! ОК???

 • Гого - 09:01, 23 юни

  Стига сте ни занимавали с тия Маргини вече.На хората им омръзна вече пет години медиите да ни занимават все с едни и същи хора.

 • tarator - 20:25, 22 юни

  Преди няколко дни на един такъв "неосъждан" и чист като сълза мафиот му напълниха търбуха с олово.Да не стане така - с оправдателната присъда Маргините да са избрали по-голямата злина т.е. оправдаване=разстрел.

 • Mery - 20:21, 22 юни

  Защо да не вземе съдията да не гони престъпниците? И без това друга рабо-та не вършите, защото вие сами знаете, че сте некадърни, само знаете да вземате рушвети под масата и да крадете ОПС-имоти по черноморското крайб-режие.Ами хванете се веднаж да вършите обществено полезна работа, внима-вайте само да не се изпотите или недай си боже като тичате да ви не паднат топките. Като гоните престъпниците няма да им казвате "Имате ли да ми вър-нете 30 хил.лв.", защото и те ви намразиха и ще ви бият.Ама вие и за бой не ставате, защото много ще викате.

 • === - 17:30, 22 юни

  Оно се знае у село,но го нема у дело! Какво майната му,да направи съдията,да вземе той да ги гони по покривите ли?

 • Gabi - 16:31, 22 юни

  Не може току така да съдиш редовите изпълнители, но да не разбереш кой е този главатар/и на бандата, щом има такова неизяснено положение, делото се връща за изясняване. И наистина ли не се знае кой е шефът на бандата – ами тогава да питат изпълнителите, ако и те не знаят, да питат хората от насе-лените места,където тази банда е върлувала.Обикновено те знаят всичко, за разлика от съдиите. И какъв е този срок на протакане на делото – при така-ва продължителност много свидетели могат да бъдат „убедени” да се откажат от показанията”,да „забравят” това,което знаят, много улики може да се ук-рият, съдии и прокурори да бъдат „обработени” с напомнянето,че имат деца и т.н. В крайна сметка калпавото законодателство, осъществено от колеги на посочените съдии, подвизавали се 21 години в Народното събрание, проточи-лото се редица години дело, според мен играта на "некадърност" от някои заинтересовани хора, задкулисни сделки („абе това е наше момче”), липсата на заинтересованост от успешен край на делото, вмешателство на сили, по-могъщи от властовите органи и не на последно място желанието този процес да завърши с оправдателна присъда доведоха до това фиаско. Вече става яс-но, че съдебната система не подлежи на реформиране, а на коренно, из осно-ви преустройство. Де да беше само тя!

 • Загрижен - 16:10, 22 юни

  Некадърни са обвинителите и цялата полицейска сган, които не могат да съберат едни свестни доказателства. Причината е, че в полицията все още се влиза с "връзки"! Съдиите спазват закона и е много трудно да кривнат... (не, че не го правят често!) Но в случая некадърните хомосексуални прокурори (нарочно сложени точно такива, за да бъдат контролират)правят за смях цялата държава! Писна ми!!!

 • coment - 15:17, 22 юни

  I sega 6te posledva sadbata na Galev zastrelqn ot baretite.Za nazidanie na na6iq tap prodajen sad.

 • така е - 13:03, 22 юни

  и не само кой ги даваше парите ама и кой контролираше харченето и парсата.В кои партийни каси отидоа-нема да се види никога оденето на училище не носи много пара ,ке си бутаме у мокрия гьол и с чувала за кремиковци доста време

Напиши коментар

Коментари