петък, 02 юли 2010, 21:08 ч.

Памет

Вътрешният министър откри мемориал на загиналите полицаи

BNews.bg

Вътрешният министър откри мемориал на загиналите полицаи

Вътрешният министър Цветан Цветанов откри мемориал на загиналите служители на МВР в Казанлък. Церемонията се състоя в Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР.

Мемориалът на загиналите служители на МВР е изграден по инициатива на бившия директор на Центъра –Захари Захариев, а автор на проекта и на металната пластика, символизираща вечния огън на незабравата, е друг бивш служител на МВР - Димитър Койчев. Изграждането на паметника е осъществено с подкрепата на Щаба на отбраната на Българската армия и различни фирми.

Заупокойна молитва в памет на загиналите служители на МВР отслужи Старозагорският митрополит Галактион.

В своето тържествено слово при откриването министърът на вътрешните работи призова присъстващите да отдадат почит пред паметта на загиналите служители. Той припомни на обучаващите се в центъра 146 новоназначени и действащи служители на МВР, че от утре техните колеги ще разчитат на тях в екипната работа и им пожела да изпълняват отговорно дълга си и да защитят всички български граждани, които се нуждаят от помощта на българската полиция, но да се завърнат живи и здрави. 

 “Българската полиция трябва да покаже, че държавността е по-силна от всичко и престъпността трябва да бъде смазана”, каза министър Цветанов в навечерието на професионалния празник на полицията - 5 юли.

След церемонията министърът се срещна с жените на двама служители на МВР,

загинали при изпълнение на служебния си дълг, сред които съпругата на убития на 8 февруари 2010 г. Бончо Чернев. 38-годишният полицай и баща на две деца загина в казанлъшкото с. Енина, опитвайки се да помогне за потушаването на семейна свада.

Точно днес Старозагорската Темида изпрати убиеца му зад решетките за 19 години.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 666 - 14:39, 03 юли

    Интересно, защо няма снимка от мероприятието за да видим как отдават почит от ръководството на МВР , а е използвана такава от събитие на „деструктивните“ елементи /каквито нагласи се прокарват към синдикалните организации в МВР/?!

  • 114 - 11:28, 03 юли

    Ти си тъпак.Като не четеш новини и не гледаш ТВ не коментирай.Този полицай не е загинал при собствена или комшийска семейна свада,а е бил на работа и е отишал с колегата си да помогнат в някакво шибано село да не се избият побеснелите селяци.Един кърка като к.р,а майка му вика полиция и после им прави к.р капан и намушка пияният селянин полицая.

  • 123 - 09:14, 03 юли

    Какво общо има между загиналите полицаи по време на изпълнение на служебни задължения,и тези починали при битовите убийства!Само полицаи ли загиват в тази страна!Цветанов се оля от всякъде!

Напиши коментар

Коментари