четвъртък, 08 юли 2010, 14:08 ч.

Волен сезира ДАНС

Атака изгони екип на турска телевизия

BNews.bg

Атака изгони екип на турска телевизия

Парламентарната група на Атака изгони турски тв екип на националната телевизия на Анкара, дошъл да заснеме анкета относно това дали България се е отказала от асимилаторската си политика. Волен Сидеров заяви, че ще сезира ДАНС за турската изселническа организация Бултюрк, която стои зад инициативата.

29519599b0aa_400Депутатите от Атака, видимо гневни, отидоха пред Храм-паметника Александър Невски, където се бе разположил голям турски телевизионен екип на турската национална телевизия ТРТ.

Волен Сидеров в гнева си дори сграбчи турско знаме и замалко да го хвърли на земята, но след това със смекчен тон го върна на екипа от Анкара като им каза, че не могат да го развяват току така.

Докато траеше тази сцена, пред Храм-паметника Александър Невски бързо 7ac9992d38da_400се събраха десетки души с плакати на Атака и ВМРО, обявяващи се против членството на Турция в ЕС.

Междувременно лидерът на националистите Волен Сидеров обясни, че телевизионното предаване е имало за цел да заснеме

анкета относно това дали България се е отказала от асимилаторкста си политика.

Зад инициативата стои организацията Бултюрк, а допитване се провежда в 8 български града.

„Не е ясно какви са тези хора. За тази 6b3274d495f5_400организация аз ще искам от ДАНС да ми кажат точно какво точно представлява, за хората вътре там – с какво се занимават, с какви обвързаности са.

Очевидно е, че тази организацията действа със съдействието на турската държава. Това е една проявява на сепаратизъм, на един процес, който цели отцепване на цели райони от България, които утре, позовавайки се на такива анкети, да кажат – тук живеят само мюсюлмани, те искат да се отделят, те искат да нямат християнски имена и всичко да върви по един fbd243018912_400мюсюлмански обичай”, каза Сидеров.

Според Атака в анкетата са включени въпроси като: Как биха искали да бъдат погребвани мюсюлманите с християнски имена, трябва ли турският език да стане задължителен, дали желаят назначаването на мюфтиите да става с одобрението на Истанбул.

На въпроса: Кой от българските държавници е допринесъл най-много за етническия мир, анкетираните имат три опции: Александър Стамболийски, Тодор Живков и Георги Димитров. На въпроса коя е прародината на b86aa2dc0c3a_400българите, има също три опции – Андите, Скандинавия, Алтайските планини.

Докато траеше екшънът, Атака се допита до Столична община относно законността на проявата и се оказа, че тя не е издала разрешение на TRT за снимки и 64b22d31e6af_4007d7f196310d0_400_01a6aeda7e4d57_400разполагане на снимачна апаратура.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Владимир - 16:18, 01 май

  Ами хубаво ги е изгонил, аз не знам български телевизии да се бъркат в държавната политика на турция, така че тяхното вмешателство е меко казано нагло, бъларите са изчезваща нация те ми говорят за асимилация, който не му харесва в България да си ходи има лесно не е задължително да стои тук а и въпросните имат турско гражданство така че е още по лесно

 • Румен Стоянов - 11:58, 30 апр.

  Приятели, Я, чакайте, ча-а-акайте… Ние с държавата Турция, основана през 1923 година ли имаме дипломатически отнашения или с Османската империя, окончателно ликвидирана през 1922 година…??? ДПС води проосманска политика… и защитава турските национални интереси, защото… в България няма турци..! В Османската империя (която никога не се е самонаричала Турция) „турчин” са наричали не член на етнос, а думата е имала смисъл на “пропаднал, безполезен човек”, както днес със същия смисъл използваме думата “циганин” (макар, че днес не винаги сме прави). Мюсулман не означава турий, тюрк, тюркут, анадолец, витинец, циганин или арабин…, а вярващ в Пророка Мохамед и Корана (по същия начин каквото значи и християнин или евреин). От къде се появиха БЕЛИТЕ мюсулмани в България ли…? - Всички знаем какво е АГАРЯНСТВОТО… До 1750-та година, в България не е имало мюсулмани, дори в османските казарми, защото те били пълни с българи – еничари (пехота) и спахии (конници), а до Г.С.Рековски, ЦЕЛ на българското национално освободително движение е била - Борбата с Агарянството…, а анадолски цигани просто не е имало… След оттеглянето на руската армия на Д. Задбалкански, в 1830 г. е издаден СУЛТАНСКИ ФЕРМАН; 1. Султана става собственик на цялата земя на която е стъпил руски войник! (останалата си запазва собствениците българи) 2. В “освободените” земи българите, които премат исляма, получат по 50-100 декара земя и правото да бъдат наричани „АГА”. 3. Българите, които запазвали християнската си вяра, им оставяли до 15 декара, наричат се РАЯ … и се задължават да работят безплатно на АГИТЕ…! ПРИЛОЖЕН Е ПРИНЦИПА – „РАЗДЕЛЯЙ БЪЛГАРИТЕ И ГРАБИ”…!!! - Днешна Тюркия е основана през 1923 г... от Червената армия, от Тюркестанския военен окръг, под командването на Тухачевски. Последната 51-ва държава, излюпена от Османската империя се е самонарекла Турция, от благодарност към Туркестанския военен окръг на СССР, освободил тези територии след окупацията им от гръцки, английски и френски войски… (От която империя до 1922г., са създадени 50 национални държави…) - ТАКА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ТУРЦИ НЯМА…! След като в Османския бейлик, по някое време е имало 51 националности и над 100 други етноса. В България никога не е имало преселение на византийци с исламска вяра…! Време е всеки мюсулман в България ДА СИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА: - От кои от освободилите се 50 етноса принадлежи...??? - ТА, КАК БЪЛГАРИТЕ, МЮСУЛМАНИ, МОГАТ ДА ЗНАЯТ ДНЕШНИЯ ТУРСКИ ЕЗИК И КАК ИЗМИСЛЕН ЕЗИК, МОЖЕ ДА ИМ Е „МАЙЧИН”…??? .

 • Трайте - 08:52, 30 апр.

  Мецикчо, това, ако се случи в Анкара, както казваш нашите няма да излязат няколко дни от ареста ;)

 • Eddyson - 23:52, 05 март

  Само едно ще отбележа че тези неща дето ги пишете не може да ги напише интелигентен човек. Проблемът е че хората като вас ги води от по-интелигентен или умен човек с политически цели т.е примера е всяко стадо си има пастир. Всички ние се надяваме че някой ден всички ще разберат че това е политка.

 • побойник и ебач на чужденци... - 00:29, 11 дек.

  като си българка много добре знаеш,че тука е България и законите са християнски,като не ти харесва хващай си пътя за турция,в противен случай,като срещна такива като теб и подобни преди теб пишешти,ще ви сметна за чужденци неспазващи Българските християнски закони и....името ми показва какво ще ви са случи,а на такива дето им викат изменници,който нямат никакъв турски ген,за тях ще е двойно,следващия път такива и подобни мероприятия,нарушавашти Българските християнски закони,няма да разберат от къде ще им дойде..../името ми/,а и нещо за Волен Сидеров и Бойко Борисов-бавите се със основните закони,очертава се нова вълна на имиграция на българи на средна възраст,например-масово циганите не работят,а взимат пари от държавата на месец почти колкото и тези които работят,за което не ги обвинявам,те им дават и те взимат благодарение на личните лекари които са българи и взимат рушвет за това нещо от всеки циганин,който бъде записан,че е болен и ще минава на телк,някой следи ли ги тези неща...,и още доста такива подобни закони,всички от този род нарушения според мене,минималното доказано наказание трябва да е 1 година затвор без условни присъди.много здраве на всички които са чустват и защитават България,другите със шутове навънка от нея,и хубаво да помнят...винаги ще бъдат държани под око...

 • Tatiana - 11:56, 10 окт.

  ei az sum bulgarka no obicham turcia sa zivee samo turciaaaaaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 • До SIFU - 09:40, 25 авг.

  Ела, турченце батково, да ти покажа какво са правили български хайдути със заптиета и бейове...сланинка да хапнеш, на прасенце кално дупенце и чурката да цункаш, така ще ми завиеш и заквичиш, че полумесеца ще се напука...звезда в гейско порно ще те направя!!!

 • ЧАЛМАРЛЪ - 09:34, 25 авг.

  20 на сто от Турция ВЕЧЕ присъства ФИЗИЧЕСКИ в ЕС - там са се разпасали над 13 милиона турци, които по стар обичай се размножават КАТО ПЛЪХОВЕ и завземат ВЕЧЕ отделни квартали и малки градове, в които БЯЛ ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СТЪПИ! Плана Баязид 2 отдавна е в ход и сега вече мамата си аба! Германия отиде, Франция отиде, Швеция отиде, Холандия отиде... Всичкото "ако" идва отгоре - правтелствата ДОРИ И ТАМ решават да имат евтина ТУРСКА работна ръка на всяка цена...ама грабели, биели , изнасилвали местното население - еееее, ще търпи! Това е новото ТУРСКО РОБСТВО, под което Европа падна БЕЗ ВОЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • SIFU - 17:23, 17 авг.

  ZA6TO 6TE GONI HORATA OT TAM?KAKAV E TOZ VOLEN SIDEROV?KAKAV E TOY 4E 6TE PIPA S MRASNITESI RACE ZNAMETO NA TURCIA?GOSPOD VAS DA NAKAJE DANO IDIOTI TAKIVA,PROSTA BALGARSKA RABOTA. T-U-R-K-I-Y-E, P-O-B-E-D-A!

 • ГоНзо - 08:24, 12 юли

  елате да ми лапате малко шматки. много ва кефимай да ва мачкат, мишки

Напиши коментар

Коментари