събота, 07 август 2010, 18:03 ч.

Мечи капан

20 мечки дебнат в родопско село

BNews.bg

20 мечки дебнат в родопско село

Кметът на село Две тополи засякъл мечка в двора си преди седмица. Преди дни пък съпруата му видяла един от зверовете, качен на дърво на метри от нея.

Най-малко 20 мечки  се разхождат свободно из село Две тополи, община Баните.

Това обяви кметският наместник на селото Рюстем Емин пред „Фокус". Самият той и семейството му са потърпевши от набезите на зверовете. 3 овце и 2 крави, които са негова собственост, са били нападнати от животните. Едната крава била убита, а другата само ранена.

Среща с мечка имала и съпругата на кмета, която преди 10 дни отивала да прибере животните от паша и засякла животното, качено на череша.

Когато видяла жената, мечката се приближила на 5 метра от нея. Съпругата на кмета обаче успяла да избяга. Самият кмет също се видял очи в очи с един от зверовете. Преди седмица той видял мечка да се разхожда в двора му.

Населението е много изплашено, обясни кметският наместник. Той разказа, че хората не смеели да отидат при животните, за да не бъдат нападнати от мечка. Емин каза още, че

със сигурност скоро ще има нападение над човек, защото животните изобщо не се страхували от хората.

Наместникът е изпращал писмо до РИОСВ-Смолян, а от Държавното лесничейство е поискал разрешение от МОСВ за отстрел на мечка.

Нападенията на мечки в Смолянско започват да се превръщат в ежедневие. Преди по-малко от месец мечок нападна жена край родопско село. Наскоро животното беше разстреляно.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Хърбърт Уелс - 22:42, 08 авг.

  Кой се плаши от мечки да не оди у гората - народна поговорка. Тоя кмет да не е на Белица дето е мечкарника на мадам Бардо

 • ТАРЗАН - 12:07, 08 авг.

  Казваше на времето дедо ТАРЗАН лошо е да тръгнат маймуни и мечки из село оти ората не чинят нищо.Защото президенто е авджия он требе да си прави кефо на ачик.Че баба Пена или баба Айше ходи у гората да си бере гъби че какво да я вардим от мечки ли.Бай Иван или бай Асан ще утепа мечка оти му мори телетата.Сакън само кумунисти могат МЕЧКИ да тепат.Ако мечка е утепала ЧОВЕК не е голяма беда една ПЕНСИЯ по малко.Ако ЧОВЕК утепа мечка дори в защита на живота си.НЕ МОЖЕ нарушава екоравновесието ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА.

 • Хърбърт Уелс - 11:06, 08 авг.

  Колко е населението на селото, ако е по малко от 20 души отрепайте хората защото са по малко от мечките.Некой хора започнаха да им се привиждат мечки, в БГ общо няма 15 мечки на кмето му се привиждат 20, требе целата популация от мечки да се е преселила там.В Канада мечки се разхождат вечер по улиците но никой и не си помисля да ги трепе защото това е национално богатство а тук трима дърти цигани решат да земат мече и после се чудат защо мечката ги е нападнала, ами пази си мечето.

 • дедо - 09:58, 08 авг.

  Ами трепете ги, да не мислите, че някой го е еня дали ще ви изядат.В София няма мечки, приказки за Иванча от там колкото искаш.

Напиши коментар

Коментари