събота, 16 октомври 2010, 15:36 ч.

Ако до едно добро същество, застане поне още едно

Нов начин за интеграция на деца с увреждания стартира във Варна

BNews.bg

Нов начин за интеграция на деца с увреждания стартира във Варна

Проект за социална интеграция подде детски център във Варна. Всеки месец напълно безплатно той ще отваря врати за момченца и момиченца от социални заведения.

Инициатива, достойна за аплодисменти и мултиплициране в други крайща на България, подде варненски детски център. Всеки месец напълно безплатно ще приема деца от социални заведения в морския град и областта.

Целта е да подпомогне за интеграцията им в обществото - като ги дари, поне за два часа, с щастие, постигайки това като ги отделя от сивия им живот в социалните заведения и ги запознава с други малчугани, които в този момент се забавляват с центъра.

Красивата благотворителна акция е дело на управата на детския център Capella Play в мол Варна. Тези дни бе даден старт на проекта. Първите щастливци бяха възпитаниците на специализирания дом за деца с увреждания в село Рудник. Партньори в този случай бе община Долни чифлик, на чийто територия се намира социалното заведение, и Сдружението на младите психолози в България.

Над 20 възпитаници на дома в с. Рудник тези дни за първи път излизоха от сивите си стаи и се докоснаха до забавленията, катерушките и играчките, които всяко дете от Варна и областта ползва в центъра в мол Варна.

Излизайки от т.нар. институционализирана среда, тези деца по-лесно ще могат да се интегрират и социализират в живота, който ги очаква, обясни Петя Събева, председател на Сдружението на младите психолози в България.

Благодарни сме на община Долни чифлик, че подкрепи нашата иницатива за социална интеграция на деца в нужда, и заедно дарихме тези прекрасни малки създания с няколко часа в света на приказките и веселието, каза за BNews асистент мениджърът на Capella Play Искрен Цеков.

Следващите, които ще се възползват от проекта, са децата от "Карин Дом".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • софиянка - 12:42, 18 окт.

    Браво на детския център! Страхотно място за всички деца! Това лято заведох и моите като бяхме във Варна и много, много им хареса. Дано скоро да направят такъв и в София.

  • Незначителен - 10:28, 17 окт.

    А какво правим за нормалните деца и което е по-важно - да се раждат нормални деца

Напиши коментар

Коментари