понеделник, 11 октомври 2010, 12:24 ч.

Рамо до рамо

Затворническите надзиратели на протест заедно с полицаите

BNews.bg

Затворническите надзиратели на протест заедно с полицаите

Синдикатът на служителите в затворите в България обяви подкрепа на колегите си от полицията и готовност за съвместни протестни действия.

Синдикатът на полицаите може и да не е сам в очакваните протести срещу политиката на правителството към служителите на МВР. Солидарност да излязат рамо до рамо с полицаите заявиха и затворническите надзиратели.

От Сидиката на служителите в затворите декларираха готовност

да подкрепят и да участват солидарно в протестни действия с колегите си от полицията. В затворите се оплакват от същите проблеми с властта - отказ да започне ефективен социален диалог за решаване на проблемите.

Според служителите в местата за лишаване от свобода държавата демонстрира пасивност и незаинтересованост към професионалните и социални проблеми в сектора.

Те се оплакват от продължаваща непрозрачност при назначването и развитието на кадрите в системата,

както и от тенденциозно отношение към представители на сдружението от страна на ръководители на териториални служби.

От своя страна, Синдикалната федерация на служителите в МВР вече пуснаха обратно броене на страницата

си в интернет до крайната дата 16 октомври, след която предвиждат протестни действия. Полицаите изпратиха в петък писмо и до премиера Бойко Борисов. В него те заявяват, че нерешаването на проблемите им може да доведе до невъзможност да си вършат работата и настояват за среща с премиера.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък заяви вчера, че ще информира всички служители в страната за възможностите на ръководството и още веднъж увери, че няма да се пипат социалните придобивки на полицаите.

В същото време МВР-шефът обаче разкритикува именно представителите на синдиката.

"Явно тези представители, с които преговаряме и изразяват подобни позиции или не са в час,

или не искат да разберат, или тенденциозно искат да създадат напрежение сред служителите," каза вчера Цветанов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари